Mai mulți părinți din Grătiești susțin că la Grădinița nr. 1 o educatoare vine băută și agresează copiii

Mai mulți părinți din Grătiești susțin că la Grădinița nr. 1 o educatoare vine băută și agresează copiii

Potrivit mai multor mame din Grătiești, o localitate din municipiul Chișinău, la Grădinița Nr. 1 în grupa „Ghiocel” activează o educatoare căreia îi zice Lidia și care își permite să vină băută la muncă, agresează fizic și psihologic copiii. Totodată, potrivit lor, directoarea grpdiniței o apără pe această educatoare și nu e clar de ce nimeni nu reacționează la apelurile părinților de a o sancționa și exclude din sistemul educațional.

Recent, pe rețelele de socializare, o mămică, Elena Braghiș Slobozeanu, a scris o postare în care relatează cazul de agresiune a copilului său de către această educatoare. În comentarii alți părinți au adăugat situații la fel de grave cu aceeași educatoare. Vă propunem să vedeți ce a scris mama:

Joi la grădinița nr.1 din comuna Grătiești, copiii din grupa ghiocel stau la masă, beau chefir cu ceva, probabil biscuiți, nu știu exact. 2 copii râd, educatoarea (Dna Lidia) nu vede exact cine râde fiind cu spatele la ei. Atunci se întoarce, greșește copilul, vine la al meu, îi ia ceașca de chefir, răstoarnă chefirul pe podea și îi dă cu ceașca în cap...... toți copiii au văzut, au povestit acasă la părinti, și toți copiii povestesc anume așa. Ea spune că copilul se tot rotea pe scaun (scaunele sunt cu spetează desigur) și rotindu-se s-a lovit singur. În urma loviturii i-a rămas o mică vânătaie moale (s-a coagulat puțin sânge acolo), și stratul superficial de piele era zgârâiat/ julit. Atașez poze. Zic cu ce viteză se rotea copilul, încât de la lovitură putea să-i rămână vânătae și zgârietură?!

 Această educatoare anterior a fost găsită amețită la lucru, de nenumărate ori. Directoarea la toate acestea ne zice în față că nu-i drept și gata, noi cu ochii noștri am văzut-o amețită, dar directoarea oricum ne face proști pe față. La primăria comunei nici nu inspectează cazul cu consumul de alcool, argumentând că doamna este una dintre cele mai bune educatoare. Desigur că pe lângă asta au mai fost cazuri de violență din partea ei: cu bastonul, un fel de arătător, îi lovește la brațe (educatoarea a fost pe buletin apoi a revenit, și peste 2-3 zile copilul vine cu vânătaie la brațul drept), în spate, când și unde îi nimerește. Nu mai zic de faptul că îi numește „draci” pe copii. E scandalos de tot, și nu știu ce să fac. Și educatoarea încă este ieșită la pensie, dar continuă să activeze”, a scris mama.

În comentarii un tată, Vitali Velcev, a scris și el: „Mă scuzați... dar educatoarea aceasta este „bolnavă”, din spusele copilului meu, când culcă copiii, ia în mână un clei și umblă printre paturi și sperie copiii că le încleie ochii cu clei... asta pe lângă aceea că eu personal am auzit cum îi făcea pe copii „draci” sau „ucigă-l crucea”... Am avut cu ea o discuție aprinsă ,dar se vede că n-o prins la minte!. Este o femeie neadecvată și ar trebui să se unească părinții și prin orice metoda să scăpăm de d. Lida”.

Urmează să vedem care vor fi reacțiile autorităților căci părinții au fost sfătuiți să se adreseze direct la ele sau chiar la poliție pe marginea cazurilor de agresiune a copilașilor.

 

Foto simbol: crestinortodox.ro

Adaugă comentariu