Părinții au manifestat la Ministerul Educației prezentând care sunt pericolele vacanței în grădinițe

Părinții au manifestat la Ministerul Educației prezentând care sunt pericolele vacanței în grădinițe

Mai mulți părinți s-au organizat și au manifestat în fața Ministerului Educației exprimându-și astfel nemulțumirea că pe parcursul verii se instituie o vacanță de 42 de zile la grădinițe. Aceștia au prezentat într-o imagine riscurile la care sunt expuși copiii.

Fondatoarea organizației „Părinți solidari”, Ala Revenco, citată de agora.md, a spus la eveniment că nu a fost analizat impactul economic și cel social, nimeni nu a calculat cât va pierde bugetul din cauza că un părinte își va lua o lună, din cont propriu, ca să stea cu copilul, respectiv nu va fi salarizat și nu se vor achita contribuții la buget.

Cât va pierde bugetul, dacă grupele de creșă își vor începe activitatea cu trei, patru luni mai târziu? De obicei, grupele acestea își încep activitatea în lunile de vară. Părinții vor duce copiii în septembrie în grupele de creșă, respectiv perioada de adaptare va fi mai lungă, timpul se răcește, copiii vor răci, mamele vor ieși mai târziu la serviciu, ele nu vor primi salarii, iar bugetul statului nu va primi impozite”, a spus Ala Revenco.

Femeile au adus cu ele o păpușă la eveniment ca să demonstreze riscurile la care sunt expuși copiii dacă părinții vor fi nevoiți să-i țină acasă timp de 42 de zile. „Noi am venit cu o păpușă, care este acel copil ce va sta acasă 42 de zile pentru că nu fiecare părinte va avea posibilitatea să stea acasă cu ei, iar copiii vor fi lăsați cu buneii, vecinii, o bonă fără experiență. Acest regulament va afecta păturile sociale care nu au un venit prea mare, mamele care nu sunt angajate oficial. Respectiv, cerem ca el să fie modificat și adaptat la necesitățile reale ale populației”, a spus una din membrele grupului „Părinți solidari”, Iulia Nazaria.

Mamele propun ca pentru reparații curente și lucrările de deratizare să se utilizeze maximum o săptămână.

 

Foto: ea.md

Adaugă comentariu

Închide