Părinții cer redeschiderea grădinițelor

Părinții cer redeschiderea grădinițelor

Peste 2600 de părinți au înaintat autorităților o petiție prin care cer redeschiderea grădinițelor sau adoptarea măsurilor de protecție socială pentru familiile cu copii preșcolari, transmite IPN.

Potrivit Alei Revenco, conducătoarea Asociației „Părinți Solidari”, prin această petițe, inițiată săptămâna trecută, se cere soluționarea problemei cu care se confruntă părinții a circa 150 de mii de copii din cauza grădinițelor închise. În condițiile în care, din 4 mai, majoritatea persoanelor au fost chemate să iasă la locurile de muncă, la aproape o lună din acel moment nu a fost stabilită modalitatea funcționării instituțiilor de învățământ. „Statul nu ne-a dat o soluție ce facem cu copiii”, a declarat Ala Revenco.

Ala Revenco menționează că părinții au de ales, fie merg la muncă, fie renunță la muncă pentru a avea grijă de copii. Părinții sunt la limită, pentru că și-au epuizat toate concediile posibile, de odihnă, din cont propriu etc. Copiii sunt lăsați cu vecinii, bunicii sau frații mai mari.

Potrivit Alei Revenco, dacă autoritățile decid că, din motive epidemiologice, grădinițle nu pot fi deschise, atunci părinții să fie asigurați cu o indemnizație de cel puțin jumătate din salariu și să fie adoptate măsuri legislative prin care ei să-și păstreze locul de muncă.

 

Foto simbol: realybusiness.ru

Adaugă comentariu