Viceprimarul capitalei informează despre sumele mizere alocate grădinițelor pentru medicamente și produse sanitare

Viceprimarul capitalei informează despre sumele mizere alocate grădinițelor pentru medicamente și produse sanitare

10 lei pe an sunt alocați pentru fiecare copil din grădinițe pentru medicamente. Iar la capitolul produse sanitare este și mai trist. Despre aceasta a scris într-o postare pe facebook viceprimarul capitalie, Ruslan Codreanu.

Aceasta a fost decis mai bine de 5 ani în urmă. Cum? De către cine? Nu am primit o explicație clară și argumentată. La produsele sanitare este și mai trist. Acolo suma per copil variază de la o grădiniță la alta. La o grădiniță este 43 de lei pe an pentru fiecare copil, la alta 116 lei pe an pentru copil. Știți cât revine pe zi? 68 de bănuți pe zi per copil. Cine decide acest aspect? Toți dau din umeri. Așa s-a făcut. Așa s-a calculat până acum”, a menționat viceprimarul.

Acesta a adăugat că are nevoie de ajutorul unor persoane competente în domeniu care să poată veni cu un calcul estimativ și justificat, câte produse sanitare e nevoie pentru fiecare copil și care ar fi costul exact pentru aceasta. „Vă rog mult, cei ce cunosc subiectul și ar putea să mă ajute să mă contactați în privat sau la adresa de e-mail: ruslan.codreanu@pmc.md”, a precizat viceprimarul.

Ruslan Codreanu a mai spus că deși părinții se plâng pe lipsa produselor sanitare în grădinițe și adună bani pentru acestea, s-a constatat că Direcțiile Educație de sector au rămas cu produse sanitare pe stoc de anul trecut.

 

 

Foto simbol de copertă: regnum.ru

Adaugă comentariu