Vasele din plastic puse în cuptorul cu microunde - un pericol pentru copii

Vasele din plastic puse în cuptorul cu microunde - un pericol pentru copii

Specialiștii atenționează părinții că recipientele din plastic folosite în cuptoarele cu microunde pentru a încălzi mâncarea pot prezenta un pericol pentru copii. Asta deoarece căldura poate face ca compușii chimici nocivi din recipientele de plastic să curgă. Astfel, specialiștii optează ca atunci când încălzim la cuptorul cu microunde mâncare sau băuturi (inclusiv laptele praf sau laptele matern), să nu folosim recipiente din plastic.

Specialiștii menționează că încă nu se cunosc multe lucruri despre chimicalele la care mâncarea noastră este expusă, însă tot mai multe studii sugerează că anumiți aditivi alimentari ar putea să influențeze hormonii, creșterea și dezvoltarea copilului și că unii aditivi alimentari ar putea fi chiar responsabili de creșterea riscului obezității infantile, a cărei rată de incidență s-a triplat în ultimii 40 de ani.

Mâncarea care vine în contact direct cu anumite chimicale din ambalaj poate pune copilul în pericol, susțin specialiștii, care sugerează ca este important ca părinții să fie atenți atunci când folosesc recipiente de plastic și să evite să le încălzească.

Câteva recomandări pentru a evita expunerea copilului la chimicalele nocive atât în alimente, cât și în recipientele în care acestea sunt depozitate:

- Cumpără și servește cât mai multe fructe și legume proaspete sau congelate, și evită pe cât posibil carnea procesată;

- Deoarece căldura poate cauza scurgerea compușilor chimici nocivi din plastic în mâncare, evită să o încălzești la microunde în astfel de recipiente;

- Ori de câte ori este posibil, folosește recipientele din inox sau sticlă;

- Evită să folosești recipiente din plastic care nu sunt etichetate ca fiind „Bio”, „Eco” și „fără BPA”;

- Spală-te pe mâini bine înainte și după ce atingi mâncarea și curăță toate fructele și legumele ce nu pot fi decojite, înainte de a i le servi celui mic.

 

Sursa: copilul.ro; doktordiana.blogspot.com

Adaugă comentariu