Unde găsim cele mai frumoase costume de carnaval pentru copii

Unde găsim cele mai frumoase costume de carnaval pentru copii

 

De îndată ce păşim în toamnă, încep matineele, dar şi sărbătorile (gen Haloween, nunţi, cumetrii), apoi continuă cu sărbătorile de iarnă și… până în primăvară ne tot ținem de tot felul de evenimente. Misiunea cea grea cade pe umerii părinților, mai ales când vine vorba de vestimentația celor mici. Azi are rol de vulpiță la grădiniță, mâine de spiriduș, poimâine de ghiocel… Închirierea ţinutelor pentru o zi îi scuteşte pe părinţi de bătăi de cap suplimentare şi de cheltuieli mari.

 

Pentru ca orice ieşire în scenă a copiilor să fie una memorabilă, vă sugerăm câteva SFATURI de care să ţineţi cont, atunci când sunteţi în căutare.  

1.   Mergeţi împreună cu copilul să alegeţi costumul de sărbătoare. În primul rând cel mic îşi poate spune părerea vizavi de o alegere sau alta. În al doilea rând, îl va putea proba pe loc, or, aceasta îl va scuti pe copil de ajustări (în caz că îi va fi prea mare, sau prea mic) în timpul petrecerii. Dacă aţi decis să mergeţi fără copil, ar fi bine să luaţi cu voi câteva dintre hăinuţele lui, pentru a nu da greş cu mărimea.

2.   Eroul pe care îl va reprezenta, trebuie să îi placă neapărat copilului, şi chiar să îl caracterizeze, într-un fel. De exemplu, unui băiat cuminte nu îi va sta bine costumul de pirat, şi viceversa, un copil neastâmpărat nu se va regăsi într-un costum de prinţ.

3.   Alegând un costum, ţineţi cont nu doar de unicitatea lui, ci şi de faptul ca el să fie uşor de recunoscut. Dacă e şoricelul – aşa să fie.

4.   Contează nu doar designul costumului, ci şi comoditatea lui. Copilul trebuie să se poată mişca liber în el, respectiv, să se poate distra şi veseli împreună cu semenii săi. Aveţi grijă ca acesta să fie nici prea larg, dar nici prea strâmt. 

5.   Verificaţi întotdeauna dacă elementele de fixare sunt fiabile înainte de a lua ceva în chirie, că fermoarul funcţionează, iar năstureii sunt la loc.

 

Mai jos vedeți de unde puteți lua HĂINUȚE ORIGINALE ÎN CHIRIE în Chişinău.

 

FIESTA

Salonul FIESTA este unul din cele mai cotate saloane de chirie a hainelor din capitală, care pe parcursul celor 13 de activitate a reuşit să adune o colecţie impresionantă de peste o mie de costume, care este reînnoită în fiecare sezon. Astfel, la FIESTA puteţi găsi costume de carnaval, rochii de seară pentru fetiţe şi costume pentru băieţi.

Modelele sunt inedite şi relevă atât tipajele clasice precum: Zâna Primăverii, Regina Zăpezilor, Prinţi, fructe, legume, ciupercuţe, animale, insecte etc., cât şi costume istorice de epocă, oameni de ştiinţă, caractere (piraţi etc;), natura (soarele, luna). Indiferent de personajul reprezentat, fiecare costum este foarte comod şi nu face dificilă mişcarea copilului. Tot la Fiesta veţi găsi şi o sumedenie de accesorii pentru completarea ţinutei copilului. Salonul FIESTA mai propune o mulţime de costume naţionale, şi desigur haine pentru nunţi şi cumetrii. 

Costul arendei variază între 50 şi 600 lei pentru 24 ore. În ziua luării costumului trebuie să achitaţi un avans de 30 procente din costul total al arendei. Restul sumei se achită la întoarcerea costumului în salon.

Vârsta: O mare parte dintre modele sunt destinate copiilor cu vârsta cuprinsă între 3 şi 14 ani (înălţimea - de la 90 la 165 cm), deşi pot fi găsite şi unele modele pentru copii de doi ani. Toate costumele sunt spre chirie şi nu spre vânzare.

Contacte: Str. A. Russo, 8/1; 022 444 442, 079471222; www.fiesta.md

 

FAIRY LAND  

Deşi s-a deschis de curând, salonul Fairy Land, a reuşit să atragă un număr impresionant de clienţi, datorită varietăţii de costume destinate diferitor evenimente. Aici se include: colecţia de toamnă cu costume tradiţonale Regina Toamnă, Ciupercuţe, dar şi cu costume mai puţin obişnuite precum frunzuliţă, ceapă, sfeclă, dovlecel, varză - atât pentru băieţi, cât şi pentru fetiţe. Dintre animăluţe, la Fairy Land veţi găsi nu doar ursuleți, pisici, vulpişoare, ci şi libelule, broscuţe, purceluşi, buburuze etc. Colecţia de Haloween aduce măşti ca Dracula, Vrăjitori, Regina Nopţii, Pirat, şi chiar Fetiţa Pirat, Păiangen, Magician etc. Colecţia de iarnă, cea mai bogată la moment, are peste o sută de costume de carnaval, pe lângă tradiţionalii Moş Crăciuni şi Crăciuniţe, mai puteţi găsi Elf, Brăduţ, Cenuşăreasă etc. Colecţia de primăvară include Costum de Mac, Lalea, Păpădie, Viorea, şi o sumedenie de costume de primăvară diferite ca design şi culoare, de o frumuseţe extraordinară. La Fairy land mai puteţi găsi costume pentru băieţi şi rochii pentru fetiţe, precum şi mantii pentru micii absolvenţi. Absolut toate hainele sunt noi şi calitative, create din stofe de înaltă calitate, iar colecţia este reînnoită frecvent. Toate costumele şi accesoriile sunt create manual. Fairy land recomandă părinţilor să vină neapărat la probe cu copii. Datorită interiorului drăguţ al salonului, copiii nu doar probează diferite hăinuţe, ci şi petrec relaxant timpul.

Vârsta: costumele sunt pentru copii de la trei la zece ani. 

Preț: Prețurile pentru chirie variază între 200 şi 400 lei. Costumele se închiriază pentru 24 ore. Pentru weekend costumele se eliberează de sâmbătă şi se returnează luni (în prima jumătate a zilei), considerându-se o zi.

Contacte: Str. Dumitru Râşcanu 7/1 intersecţie cu str. Tudor Vladimirescu; 06088-88-48; www.fairyland.prom.md

MODLEN  

Salonul de chirie ModLen şi-a început activitatea în anul 2000 şi este unul din cele mai căutate din sectorul Botanica. Proprietara, Elena Ţurcan, creează costume şi rochii unice pe care nu le veţi găsi nicăieri în altă parte, ea fiind absolventa Școlii de Arte Plastice pentru copii A. Șciusev și a Universității Politehnice din Moldova, specialitatea modelier tehnolog. Clasice, de carnaval, naționale, pentru sărbători de familie (nunţi, cumetrii, zile de naştere), toate costumele se deosebesc prin stil, culoare, şi chiar epocă. De menționat este şi faptul că îmbrăcați în costumele de la Modlen, copiii nu o singură dată au câştigat la diferite concursuri din ţară şi de peste hotare.

Din cele peste 2000 de costume pe care le propune spre chirie salonul, veţi găsi personaje de poveste (astrolog, sultan, Shrek, Pinocchio), de Halloween (vampiri, asistenta-criminală), Anul Nou (oameni de zăpadă, pitici, pomi de Crăciun), animale, plante, fructe si legume, insecte, extratereștri și multe altele. În timpul matineelor de toamnă, iarnă şi primăvară, “Modlen” lucrează începând cu ora 06:00 şi până la 21:00. Iar în restul timpului de la ora 8:00 şi până la 21:00.

Vârsta: Clienţii Modlen sunt copii de la vâsta de doi ani şi până la maturi. 

Prețul pentru chirie variază între 100 şi 500 de lei, (în medie 150-250 lei).

Contacte: Str. Cetatea Albă, 92; 022 532 882, 069 030 747; www.modlen.md

 

VIMUR

Este un atelier unde sunt cusute la comandă costume pentru copii. Dar, Vimur  este deosebit de saloanele de chirie prin faptul că nu doar oferă haine spre chirie, ci şi le coase la comandă. Cea care lucrează asupra designului, şi ulterior coase costumele este Victoria Vartanean, absolventa Universităţii Tehnice, facultatea de Industrie Uşoară. Astfel, dacă sunteţi în căutarea unui costum de carnaval mai deosebit, vă puteţi adresa la Vimur, unde vi se va coase un costum pe mărimea copilului, iar în preţ vi se va include doar chiria. Important este ca solicitarea sa parvină cu două săptămâni înainte de eveniment. 

Pornind de la deviza “Cu noi, copii dumneavoastră vor fi cei mai frumoşi”, atelierul Vimur, propune spre chirie costume de păsări, peşti, insecte, animale, diferite personaje de poveste, costume naţionale, costume de dans etc., deosebite de tot ceea ce aţi văzut vreodată. Remarcabil este şi faptul că absolut toate costumele (circa o mie de unităţi) se găsesc într-un singur exemplar.

Preţurile pentru chirie variază între 80 şi 500 lei.

Vârsta:  beneficiari sunt copii de la 2 ani până la 9 ani

Contacte: Str. Studenţilor 7/1; 022 83-85-84. 795-84404; www.vimur.md

Foto: meadowbrook-inn com; www.fiesta.md; www.fairyland.prom.md; www.modlen.md; www.vimur.md

Adaugă comentariu

Închide