5 sfaturi: Cum alegi căruciorul pentru sezonul rece!

5 sfaturi: Cum alegi căruciorul pentru sezonul rece!

 

Odată cu sosirea sezonului rece, e bine să schimbăm nu doar anvelopele mașinilor, hainele din garderobă sau încălțămintea, ci şi primul mijloc de transport al bebelușilor - căruciorul. Aerul curat este mai mult decât important pentru dezvoltarea armonioasă a copilului, însă nu toate modelele de cărucior sunt adaptate temperaturilor scăzute de afară. Vezi mai jos mai multe sfaturi despre alegerea perfectă a căruciorului pentru bebeluş în sezonul rece.

 

1. Evită cărucioarele cu roţi din plastic şi cele cu roţi duble         

Un cărucior pentru iarnă trebuie să fie ușor de manevrat și de împins prin zăpadă. Foarte multe mămici renunța la plimbări iarnă, pentru ca nu se descurcă să manevreze căruciorul prin zăpada. Cu toate acestea, copilul are nevoie de aer curat și nu trebuie ținut doar în casă, chiar dacă este micuț. Căuta un cărucior care nu are roți duble, căci acestea se pot umple cu zăpadă și se pot blocha. Fii foarte atentă și la materialul din care sunt realizate roțile căruciorului pentru bebe și evită, pe cât posibil, plasticul, pentru ca roțile din plastic alunecă foarte tare.

2. Alege un cărucior cu material impermeabil

Acest aspect este foarte important deoarece, chiar dacă afară nu plouă sau ninge, în sezonul rece umiditatea din aer este foarte mare. Poți, de asemenea, să îți achiziționezi o husa pentru ploaie sau ninsoare, în cazul în care căruciorul pe care ți-l dorești nu dispune deja de una. Ai grijă ca husa să fie realizată din materiale non-toxice și anti-alergice.

3. Alege un cărucior rezistent și sigur

Căruciorul celui mic trebuie să fie dotat cu centuri de siguranţă - recomandabil cu 5 puncte de prindere (protecție pentru umeri, picioare, talie); cu bară de protecţie (care este adesea metalică și trebuie să fie îmbrăcată în materiale textile moi); cadru stabil; frâne rezistente, puternice etc. 

4. Cumpără lenjerie de iarnă pentru mai mult confort şi căldură

De cele mai multe ori, aceasta se potrivește oricărui tip de cărucior și este astfel concepută încât să-i ofere micuțului mai multă siguranța pe timp de iarnă. Nu uita și de săculețul/husa pentru picioare. 

5. Ia un cărucior ușor, care poate fi pliat

Un criteriu important este greutate mică a căruciorului, pe care trebuie să o aibă un cărucior, astfel încât să fie transportat cu uşurinţă peste tot şi să poată fi urcat rapid pe scări. De asemenea, e bine ca acesta să se plieze, pentru a fi introdus rapid în lifturi sau pentru a fi depozitat în spaţii înguste din casă. Totodată, cărucioarele pentru sezonul rece trebuie să fie nici prea ușoare, pentru a avea echilibru pe zăpadă. 

 

 
Recomandările mamelor:

Vezi mai jos ce alegere au făcut unele mămici, atunci când au cumpărat un cărucior pentru copilul lor.

Margareta: “Căruciorul trebuie să aibă ca scop principal comoditatea şi siguranţa copilului, care include şi frâne bune. Pentru mine a mai contat să poată fi strâns şi transportat ușor.”

Silvia: “Comoditatea copilaşului și poziţiile de reglare ale căruciorului – acestea sunt primele aspecte importante, care stau la baza selectării unui cărucior, dintre multe altele. Alt criteriu important pentru noi, a fost şi faptul că putem să-l folosim şi în perioada caldă, și în perioada rece, adică este un cărucior multifuncțional (sau mai bine zis anual).”

Carolina: “Noi am ales un cărucior «trei în unu». Important a fost să aibă coşul mare, amortizare bună şi scaun pentru automobil. Îmi place că-l putem folosi şi iarna şi vara, este uşor şi accesibil.”

Foto: ppointpi.com; milczenie-slow-linkownia.blogspot.com

Adaugă comentariu