Încălțămintea care pune sănătatea copilului în pericol

Încălțămintea care pune sănătatea copilului în pericol

Este bine cunoscut faptul că acum piețele și magazinele sunt pline de produse contrafăcute. La fel este și în cazul șlapilor de cauciuc. Pe piață a ajuns să se comercializeze încălțăminte care imită produsele cunoscutei companii Crocs - o marcă preferată de mulți pentru confortul, calitatea și practicitatea acesteia.

Cu părere de rău, uneori ne dorim să economisim bani și cumpărăm produse contrafăcute, fără a fi informați despre acest lucru. Deși la prima vedere produsele aproape că nu se deosebesc de cele naturale, în realitate totul este altfel. Calitatea face diferența,iar șlapii originali ajung să coste mai scump deoarece sunt făcuți din produse de calitate înaltă. În cazul șlapilor Crocs, aceștia sunt fabricați dintr-un material special - Croslite, care e compus din celule închise, umplute cu rășină naturală.

 

Mulți oameni nu-și pot permite să cumpere încălțăminte scumpă, de aceea optează pentru niște replici ale renumitului brand, care pot dăuna sănătății. Recent, savanții germani au cercetat 10 tipuri de șlapi de cauciuc din comerț și au constatat faptul că în proporție de 60 la sută aceștia conțin hidrocarburi policiclice aromatice. Aceste legături chimice cancerigene pot deveni cauza îmbolnăvirilor. Cele mai multe legături de acest fel au fost găsite în încălţămintea de culoare neagră.

Ar fi bine ca înainte de a achiziționa un produs să vă informați foarte bine despre calitatea acestuia, mai ales în cazul produselor pentru copii. Mai bine optați pentru un produs mai scump, dar de calitate, decât apoi să investiți bani în tratamente!

Foto/info.: libertatea.ro; eustiu.com

Adaugă comentariu