Perna este total nerecomandată pentru copiii sub 2 ani

Perna este total nerecomandată pentru copiii sub 2 ani

Multora somnul cu pernă le pare mai comod, deși mulți specialiști recomandă să nu o folosim. Dar fiindcă majoritatea maturilor preferă pernele,  părinții se întreabă adesea dacă nu cumva copiii lor ar avea un somn mai confortabil dacă ar dormi pe pernă. Răspunsul la această întrebare depinde de vârsta copilului, precum și de locul în care acesta doarme.

Dacă copilul este mai mic de 2 ani, perna este total nerecomandată. Un copil mai mic de 2 ani nu necesită susținerea capului pe o pernă.

Totodată, dacă bebelușul a început să se cațere și să se târască, el poate folosi perna ca ajutor pentru escaladarea marginilor pătuțului, ceea ce e periculos.

De aceea, majoritatea pediatrilor sugerează folosirea pernelor doar la copiii cu vârsta mai mare de 2 ani, care deja dorm în pat de copii, nu în cel de bebeluș și când umerii sunt mai lați decât capul copilului.

Însă chiar dacă copilul e mai mare, nu e neapărata nevoie să doarmă pe pernă. Dacă doarme bine fără ea, atunci e mai bine să nu înceapă acum să folosească una.

Dacă totuși hotărâți că e momentul să introduceți perna, asigurați-vă că îndeplinește următoarele cerințe:

- este o pernă specială pentru copii, nu una oarecare de care deja dispuneți în casă;

- perna trebuie să fie relativ fermă și plată, astfel încât capul copilului să nu se scufunde în ea, de aceea sunt contraindicate pernele cu umplutură din pene;

- trebuie să fie mai mică decât o pernă de adult;

- să se poată spăla ușor;

- dacă copilul suferă de vreo alergie, alegeți o pernă non-alergică.

 

Sursa: mamica.ro; med.vesti.ru

Adaugă comentariu

Închide