200 de mii de doze de vaccin antigripal, disponibile pentru sezonul 2017-2018 în Republica Moldova

200 de mii de doze de vaccin antigripal, disponibile pentru sezonul 2017-2018 în Republica Moldova

În Republica Moldova a sosit lotul de vaccin antigripal, oferit cu titlu de donație de către ,,The Task Force for Global Health”, în cantitate de 200 mii de doze, care a fost recepționat de Centrul Național de Sănătate Publică al Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Astfel, în perioada imediat următoare, vaccinul Influenza Vaccine (Split Virion) va fi distribuit instituțiilor medico-sanitare publice, după care va începe Campania de imunizare împotriva gripei sezoniere a contingentelor profesionale și cu risc sporit de îmbolnăvire (bolnavii cu boli cronice, lucrătorii medicali, angajații din cadrul trupelor de carabinieri și grăniceri, Serviciului Situații Excepționale și Serviciului Vamal, din instituțiile de asistentă socială, copiii din orfelinate etc.).

Ministerul Sănătății menționează că beneficiile vaccinării împotriva gripei sunt: reducerea riscului apariţiei formelor severe de boală și a numărului îmbolnăvirilor, vizitelor la medici, pierderilor zilelor de muncă sau de studii, precum și prevenirea complicațiilor, spitalizării şi deceselor cauzate de gripă. Vaccinul împotriva gripei protejează doar de gripa provocată de virusurile sezoniere A(H1N1), A(H3N2) și B, și nici într-un caz de alte infecții respiratorii virale acute.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale vă informează că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă si recomandă tuturor celor care se încadrează în categoriile cu risc crescut de îmbolnăvire să solicite vaccinarea care este gratuită. 

Ministerul mai atenționează că pentru evitarea riscului apariției de focare în colectivitățile de copii, o importanță majoră o reprezintă triajul, la prima oră de curs, efectuat de către cadrele didactice în clasă, prin trimiterea la medic sau izolarea la domiciliu a oricărui elev care prezintă febră sau alte semne de boală respiratorie acută.

 

Foto simbol: kdocto.ru

Adaugă comentariu