3 sfaturi de aur pentru părinți de la pediatrul Komarovskii

3 sfaturi de aur pentru părinți de la pediatrul Komarovskii

Medicul pediatru Evghenii Komarovskii este apreciat de mulți părinți inclusiv pentru modul său neobișnuit de redare a informației – este foarte direct, dar corect. Recent acesta a oferit un interviu pentru publicația belarusă ByCard, în care a venit și cu câteva sfaturi pentru părinți.

Fiind întrebat de jurnalist care sunt 3 sfaturi pentru părinți, medicul a spus:

1. Să învețe. Să verifice informația de câteva ori. Să aibă dubii.

2. Să fie în primul rând ei responsabili de sănătatea propriilor copii.

3. Să nu privească sănătatea, fericirea și starea de bine a propriilor copii aparte de sănătatea și fericirea celorlalți membri ai familiei.

În cadrul interviului, medicul a vorbit și despre cele mai proaste sfaturi pe care le-a auzit el vreodată, menționându-le în maniera sa desigur și lăsându-ne să le înțelegem fiecare în modul nostru:

1. Tratează.

2. Hrănește.

3. Ține la cald.

4. Spală.

5. Îmbracă.

Fiind întrebat și care este cea mai bună țară pentru creșterea copiilor, pediatrul a subliniat că cea mai bună țară este Patria, adică locul unde copilul înțelege limba, știe regulile de joacă, are multe rude și prieteni care îl iubesc, își învață istoria etc. Dar la nivel mondial se știe că cea mai bună țară pentru creșterea copiilor este Finlanda, iar pentru trai – Elveția.

Referindu-se la cele mai mari riscuri pentru viață și sănătatea în zilele noastre, medicul a menționat:

- creșterea numărului de bacterii rezistente la tratamentul cu antibiotice;

- bolile apărute din cauza curățeniei și dezinfectării excesive (da da, pasiunea multora pentru curățenie excesivă a dus la extinderea multor boli precum alergia);

- criza în domeniul vaccinării;

- majorarea cazurilor de boli oncologice și lipsa serviciilor hospice;

- nivelul înalt de comercializare în medicină;

- depresia;

- o mulțime de boli provocate de tehnologii.

Medicul s-a dat cu părerea și de ce sunt virale informațiile neadevărate despre vaccinuri sau diverse boli inexistente ci inventate de companiile farmaceutice pentru a se îmbogăți. El a spus că aceste informații sunt aberante, cum ar fi cea că e mai bine ca copiii să se îmbolnăvească de difterie, iar specialiștii și oamenii instruiți pur și simplu „nu văd sensul să se contrazică cu cei care răspândesc astfel de aberații”.

 

Cei care cunosc limba rusă și doresc să citească interviul integral, acesta fiind foarte amplu, îl pot găsi AICI.

 

Informații: interview.komarovskiy.net

Foto: ua.news

Adaugă comentariu