Cum ne ajutăm copiii să treacă mai ușor prin varicelă și bolile copilăriei

Cum ne ajutăm copiii să treacă mai ușor prin varicelă și bolile copilăriei

Toate mamele intră în panică atunci când copilul se îmbolnăvește. Tratamentul îl prescrie medicul și cel mai des se rezolvă în câteva zile. Dar bolile mai au niște „simptome” deranjante precum moleșeala, mârâiala, capriciile, plânsul etc.

Pentru a trece mai ușor peste problemele care vin la pachet cu boala precum varicela sunt câteva remedii:

Vorbește despre boală cu copilul, dar pe înțelesul lui. Din dorința de a-i proteja, avem tendința să le ascundem copiilor ceea ce credem că i-ar putea afecta.

Ajută-l să depășească frica. Cei mici aud la grădiniță despre boli care se manifestă prin „bube urate și mâncărimi” și se sperie, ceea ce nu le face bine. O mămică a scris pe internet că în cazul cu fetița ei, care a venit speriată de la grădiniță căci auzise de la îngrijitoare că sunt copii bolnavi, că au bube urâte și se scarpină, că îi ustură și fac răni, ca să o liniștească, a inventat o poveste despre un iepuraș care a făcut varicelă, dar datorită tratamentelor de la farmacie a scăpat rapid de boală.

Nu folosiți remedii băbești. Spirtul sau tot felul de unsori despre care auziți sau citiți pe internet, pot constitui adevărate pericole pentru sănătatea copiilor. Ele pot determina iritații suplimentare ale pielii, arsuri, alergii. De asemenea, nu administrați medicamente sau antibiotice. Boala trebuie lăsată să evolueze normal.

Apelați la remedii disponibile în farmacii, pentru a ameliora simptomele. 

 

Informații: pisicapesarma.ro

Foto: huffingtonpost.com

Adaugă comentariu

Închide