Jumătate dintre părinți tratează durerea și febra copiilor cu medicamente nepotrivite vârstei lor (studiu)

Jumătate dintre părinți tratează durerea și febra copiilor cu medicamente nepotrivite vârstei lor (studiu)

Jumătate dintre părinții români tratează durerea și febra copiilor (7 - 12 ani) cu medicamente nepotrivite vârstei lor, arată un studiu dat publicității de Societatea Națională a Medicilor de Familie, potrivit medicalmanager.ro.

Șapte din zece părinți merg cu copilul la control la medicul de familie sau la medicul pediatru în cazul în care acesta trece printr-un un episod de boală, arată studiul.

Aproape o cincime dintre părinți (17%) le administrează copiilor medicamente deja "testate", care au funcționat și în alte episoade de boală și doar un părinte din zece încearcă, pe cât posibil, să își lase copilul să depășească episodul de boală, fără medicamente, preferând să îi administreze tratament doar dacă boala pare să se înrăutățească, mai arată studiul citat.

Atunci când vine vorba de tratament, o proporție majoritară de părinți (94%) aleg medicamente doar la recomandarea medicului sau farmacistului, iar pentru 10% dintre aceștia contează ca medicamentele respective să fie și o marcă de încredere.

Pe lângă faptul că doza nu este, de cele mai multe ori, potrivită categoriei de vârstă, și toleranța copiilor la administrarea medicamentelor reprezintă o problemă pentru aproximativ 60% dintre părinți. O treime dintre aceștia susțin că singura condiție cu care copiii lor acceptă medicamentele este ca acestea să aibă un gust plăcut, iar 15% spun că le acceptă doar dacă sunt ușor de înghițit. 15% dintre părinți susțin că își conving foarte greu copiii să accepte orice fel de medicament.

Studiul "Care sunt temerile părinților cu privire la copiii lor" a fost realizat pe platforma Ivox, la comanda Societății Naționale de Medicina Familiei, pe un eșantion reprezentativ de 471 de părinți cu copii cu vârste între 7 și 12 ani, din mediul urban. Studiul a fost realizat în perioada 11 — 18 iulie și are o marjă de eroare de plus/minus 3%.

Foto: medscape.com

Adaugă comentariu

Închide