Medic despre vaccinare: Numai invenții, numai prostie, numai extremiști care produc un rău uriaș societății!

Medic despre vaccinare: Numai invenții, numai prostie, numai extremiști care produc un rău uriaș societății!

Vasi Rădulescu este un medic foarte activ din România. Are pagină pe Facebook și pe internet – Leapșa de sănătate, unde depune eforturi colosale ca să informeze populația despre sănătate și medicină. Ca mulți alți medici foarte activi pe internet, doctorul Rădulescu este un susținător al vaccinării și consideră că anume aceasta a ajutat omenirea să scape de multe boli ce pot provoca decese în masă. Recent medicul a postat o informație despre vaccinul HPV care se recomandă fetițelor de vârstă adolescentă pentru a evita ulterior, când își vor începe viața sexuală, contaminarea cu Virusul Papiloma Uman, care este direct răspunzător de apariția cancerului de col uterin – al doilea cel mai frecvent în rândul femeilor. După această postare, medicul a fost atacat de anti-vaxxeri și a venit cu o reacție pe care vă propunem să o citiți mai jos și să trageți anumite concluzii.

Mă întristează gradul de prostie și ticăloșie din țara asta. Scriu despre medicină de niște ani buni și, de fiecare dată când pun ceva despre vaccinuri, apar aceleași valuri de trolli, extremiști, habarniști, ignoranți. Îmi iertați termenii, dar realitatea asta e. E prostie prea multă.

Mercur, aluminiu, efecte adverse cumplite, autism! Nu vaccinăm! Ce HPV vreți, ne băgați vaccinul ăsta nenorocit pe gât? Ca să sprijiniți voi Big Pharma? Zeci, sute, mii de comentarii la fel. Numai invenții, numai prostie, numai extremiști care produc un rău uriaș societății, dincolo de prostia lor enormă.

România pierde peste 1900 de femei pe an din cauza cancerului de col uterin, iar vaccinarea aici scade drastic infectarea cu HPV, care dă majoritatea cazurilor de cancer. România pierde peste 60 de copii din cauza rujeolei, majoritatea nevaccinați.

Țările cu adevărat civilizate fac campanii eficiente, nu se mai răzvrătesc toți. Vedeți miniseria despre Bill Gates pe Netflix, partea cu vaccinarea polio și povestea din Nigeria, unde aproape eradicaseră boală, dar o mișcare anti-vaxxer a făcut să apară noi focare. Apoi, Bill s-a dus să vorbească direct cu conducătorii lor, i-a convins ce înseamnă vaccinarea, ei au acceptat, au transmis populației că trebuie să accepte vaccinul, lucrurile s-au îmbunătățit considerabil.

Partea cu HPV e ticăloasă de-a dreptul la noi. Campania din 2008 făcută de MS (Ministerul Sănătății n.r.) a fost fiasco. Au apărut voci care au susținut că vaccinurile cauzează efecte adverse grave, populația era înspăimântată, informarea veritabilă era oricum la pământ, s-a vaccinat puțin.

Cam la fel și acum, la ani mulți distanță, doar că nici campanie MS nu mai e. Oamenii sunt cam pe cont propriu. Cei care cred în medicina adevărată și-n puterea vaccinurilor. Pe lângă ei, valuri de prostie și reticență. Le primesc în inboxuri, în emailuri, în comentarii. Mă întristez de fiecare dată.

Eforturile mele în educația medicală au fost uriașe. Scriu aproape zilnic, toate cărțile au cumva medicină explicată frumos în ele, am făcut un site plin de informații. Dar degeaba. Când văd cum stau lucrurile, mă gândesc la morile alea de vânt.

 

Sursa: facebook.com/Vasi Rădulescu; forumdaily.com

Adaugă comentariu