Puful de plopi – o pacoste pe capul celor cu alergii. Iată cum poți scăpa de chinuri!

Puful de plopi – o pacoste pe capul celor cu alergii. Iată cum poți scăpa de chinuri!

Ultima lună de primăvară, pe lângă temperaturi generoase, flori frumoase și primele fructe, ne aduce și rinita alergică la puful de plop. Dacă timpul e mai secetos, atunci persoanele sensibile la acest alergen suferă foarte mult. Boala nu este periculoasă pentru sănătate, dar simptomele sale sunt foarte iritante.

Simptomele alergiei la puful de plop pot fi observate imediat cum ieșiți în stradă – vi se pare mereu că aveţi ceva pe căile nazale şi vă scărpinaţi încontinuu nasul. Persoanele care au alergie la puful de la plopi prezintă simptome precum: tuse, lăcrimare, strănut, secreţie nazală apoasă.

Cei care acuză cel mai mult că sunt deranjaţi de puful de plopi sunt copiii, care se scarpină încontinuu la năsuc. Specialiștii subliniază că sensibilitatea acută a organismului faţă de anumiţi alergeni, cum este puful de plopi, declanşează simptomele care se pot complica dacă nu sunt tratate. În farmacii există medicamente antihistaminice cu rolul de a bloca substanţele pe care le produce corpul în caz de alergie. Un alt tratament pe care puteţi să-l urmaţi dacă vă deranjează puful de la plopi este injecţia cu cortizon.

Nu trebuie trecute cu vederea nici sprayurile nazale sau metodele tradiţionale chinezeşti de acupunctură. Contra alergenilor, fitoterapia recomandă infuzia de trei fraţi pătaţi sau de narcise galbene. Specialiştii atenționează că dacă doriţi să trataţi alergia de primăvară trebuie să urmaţi un tratament de lungă durată. El se începe, de regulă, cu cel puţin jumătate de lună înainte de apariţia pufului de la copaci şi se continuă pe o perioadă de aproximativ trei luni, fără întrerupere.

Durata mare a tratamentului împotriva alergenilor se explică prin faptul că organismul trebuie obişnuit progresiv cu doze slabe din alergen, astfel încât să fie normalizată reacţia.

Informații: cugetliber.ro

Foto: e1.ru

Adaugă comentariu

Închide