Știi care e cel mai bun medicament împotriva tusei? Niciunul!

Știi care e cel mai bun medicament împotriva tusei? Niciunul!

Pentru tuse, cel mai bun medicament este niciun medicament! În loc să abuzați de produse care se dau fără rețetă în răceli și gripe, medicii recomandă mai degrabă să vă bazați pe miere și lichide.

Părinții sunt adesea dezamăgiți și chiar supărați când le spun că nu există de fapt medicamente care să ajute copiii să nu mai strănute sau să tușească. Nu funcționează nimic, iar medicamentele au și efecte adverse. În plus, nu recomandăm medicamente pentru tuse sau răceală copiilor mai mici de 6 ani”, spune dr. Perry Klass, pediatru și scriitoare în SUA, într-un articol pentru Nytimes.com.

Părinților li se recomandă să își îngrijească copiii fără a le da medicamente – adică să îi hidrateze bine, să le ofere miere dacă tușesc și au peste un 1 an (mierea nu se recomandă sub vârsta de 1 an pentru că există risc de botulism). Alte măsuri pot include administrarea de paracetamol și ibuprofen pentru controlul febrei și apă de mare pentru congestie nazală.

Studiile au arătat că medicamentele care suprimă tusea nu ajută copiii să tușească mai puțin sau că antihistaminicele și docongestionantele îi ajută să doarmă mai bine. Medicamentele care ajută copiii cărora le curge nasul din cauza alergiilor sezoniere nu îi vor ajuta atunci când le curge nasul din cauza unui virus, mecanismele din spate fiind complet diferite.

Chiar și pentru copiii mai mari și pentru adolescenți, dovezile eficienței nu sunt foarte semnificative, persistând riscurile apariției efectelor adverse, mai ales când medicamentele sunt luate în doze prea mari, ceea ce se poate întâmpla pentru că există atât de multe preparate și diverse combinații de medicamente.

În același timp, părinții trebuie să știe semnele care arată că la mijloc este mai mult de o răceală:

– copilul respiră prea repede sau se străduiește mai mult decât ar fi normal ca să respire;

– atenție și la semnele gripei (dureri musculare, tremur, febra foarte mare) .

Pe de altă parte, un copil care are o răceală comună este în general capabil să bea și să mănânce, să fie alert și să se joace. Așa că nu vă rămâne decât să citiți povești, să îi lăsați să stea la televizor poate mai mult decât de obicei și să le dați supă de pui si multe lichide.

 

Sursa: totuldespremame.ro; clutch.ua

Adaugă comentariu