Trucul mamelor cu copii activi. Cum îi scapă ușor de vânătăi, crampe musculare și cucuie

Trucul mamelor cu copii activi. Cum îi scapă ușor de vânătăi, crampe musculare și cucuie

Trucul genial al mamelor cu copii activi funcționează în mod eficient atunci când se petrec mici „accidente”, fie în casă, fie în spațiul de joacă. Cum îi scapă, de fapt, în mod ușor de vânătăi, de cucuie sau de crampele musculare, scrie unica.ro

Atunci când copiii ies la joacă, se pot petrece tot felul de incidente sau momente mai puțin plăcute. Așa cum eram și noi în copilărie, se știe că vor să se joace cât mai mult timp posibil, fără să țină cont de durerile musculare sau de vânătăi. Însă, mămicile grijulii au mereu la îndemână o soluție rapidă.

Care este trucul mamelor cu copii activi?

Indiferent de vârsta copilului, o vânătaie este un semn pe piele, în nuanțe negru-albăstrui. Apare în urma unui traumatism local, cauzat de lovituri, căzături sau presiune prea mare pe zona respectivă.  Când au o vârstă fragedă, până când vine adolescența, majoritatea copiilor sunt foarte dornici să exploreze cât mai mult, să testeze și să cunoască lumea prin intermediul obiectelor din mediul lor încojurător.

Își dezvoltă inteligența, imaginația, atenția și aptitudinile prin joacă sau prin sport. Dar acest lucru vine și cu probleme inestetice sau chiar potențial periculoase, precum lovituri, dureri și întinderi musculare, cucuie, umflături sau vene sparte. O variantă la îndemână este compresa cu gheață, care se aplică local. Atenție, nu se pune gheața direct pe piele.

După ce faci asta în primele 24 de ore, poți aplica apoi și o compresă cu apă puțin călduță. Așa accelerezi vindecarea după ce copilul a suferit un astfel de traumatism. Poți folosi și o cremă sau un gel cu extracte din plante deosebit de benefice în aceste situații. Au efect antiinflamator, analgezic și calmant, atunci când sunt aplicate local și vindecă mult mai eficient.

Printre plantele recomandate sunt: aloe vera, gheara dracului, arnica, sunătoarea, gălbenelele, coada șoricelului și echinaceea. Mai mult decât atât, un tub cu cremă sau gel poate fi luat în trusa de prim-ajutor atunci când familia pleacă în vacanță sau chiar în parc pentru a-l avea la îndemână. 

 

 

Adaugă comentariu

Închide