Ingredientul simplu din orice casă care face o plăcere din spălatul rufelor

Ingredientul simplu din orice casă care face o plăcere din spălatul rufelor

Oțetul alb este un produs pe care sigur îl ai și tu în casă. Dacă este așa, să știi că ai la dispoziție un aliat foarte puternic la spălarea rufelor. Pe lângă faptul că este foarte util, te ajută și să economisești bani. Dacă optezi pentru produse naturale de curățare, nu numai că folosești un buget mai redus, ci contribui și la protejarea mediului înconjurător. 

Oțetul alb este obținut prin distilarea trestiei de zahăr, a porumbului sau a alcoolului din malț. Pe lângă întrebuințările sale culinare, acest aliment are și alte utilizări.

Oțetul alb păstrează vii culorile țesăturilor

Pare incredibil, dar oțetul alb nu numai că nu distruge culorile țesăturilor, ci ajută la intensificarea acestora după ce detergenții le-au diminuat. Pentru a te bucura de acest beneficiu, pune puțin oțet alb în sertărașul pentru balsam din mașina de spălat. Nu-ți fie teamă de mirosul puternic al oțetului. Ciclul de spălare și detergentul în sine previn imprimarea acestuia în haine.

Oțetul alb poate înlocui balsamul de rufe

Balsamul de rufe poate deteriora într-o oarecare măsură țesăturile, dar și mașina de spălat. Dacă te uiți atent, poți observa că balsamul întinde elasticul din haine sau orice parte a acestora care conține un material gumat. Totodată, balsamul de rufe este un produs care provoacă daune mediului înconjurător. Așadar, ce-ar fi să facem o schimbare? Ce-ar fi să începem să folosim oțet alb în loc de balsam de rufe? Nu trebuie decât să procedezi așa cum ți-am explicat mai sus: adaugă oțet alb în sertărașul destinat balsamului de rufe. 

Cantitatea depinde de greutatea hainelor din mașina de spălat.

Previne scămoșarea

Sigur ți s-a întâmplat și ție acest lucru. Tocmai ți-ai cumpărat un pulover sau o pereche frumoasă de pijamale și după numai câteva spălări au început să se scămoșeze. Pentru a preveni acest lucru neplăcut, nu ezita, adaugă puțin oțet alb la spălare, iar materialul se va menține în stare optimă pentru mai mult timp. 

Procedeul este la fel de simplu: la ultima clătire a rufelor, adaugă o jumătate de cană de oțet alb (100 ml).

Elimină mirosurile neplăcute din haine

Hainele pe care le scoatem din dulap atunci când se schimbă anotimpul au acel miros de spațiu închis sau de mucegai atât de greu de eliminat. Sau se mai întâmplă uneori să uităm hainele în mașina de spălat peste noapte. A doua zi, acestea au un miros oribil.

Pentru a elimina aceste mirosuri neplăcute și a oferi hainelor un parfum plăcut și proaspăt, știi deja care este soluția: oțetul alb. Și de această dată, nu trebuie decât să adaugi oțet în compartimentul pentru balsam de rufe în timpul spălării.

Îndepărtează petele de transpirație

Pe țesăturile albe și delicate rămân, de obicei, urme de transpirație. Pentru a le elimina, apelăm de cele mai multe ori la produse agresive care, în timp, deteriorează materialul. Putem evita această problemă într-o manieră foarte simplă.

Aplică o linguriță de oțet alb diluat într-un pahar cu apă (200 ml) la subrațul bluzei pătate de transpirație. Freacă materialul timp de câteva secunde, apoi lasă oțetul să acționeze timp de 10 minute.

Spală imediat bluza în mașina de spălat. Rezultatele te vor încânta.

Oțetul alb prelungește viața mașinii de spălat

Acesta este un truc foarte cunoscut. Pentru a prelungi viața mașinii de spălat, pornește un ciclu de spălare o dată pe lună doar cu apă și oțet alb în cuvă.

Pentru a menține calitatea garniturii de cauciuc și a elimina resturile de săpun sau mucegai, curăț-o cu o cârpă umezită cu oțet alb. Folosirea regulată a acestui produs ajută la prevenirea mirosurilor neplăcute și la menținerea în stare bună a mașinii de spălat pentru mai mult timp.

 

Sursa: dozadesanatate.ro; freshome.com

Adaugă comentariu