Secrete de curățenie din practica hotelurilor de 5 stele

Secrete de curățenie din practica hotelurilor de 5 stele

Curățenia este una dintre regulile cele mai stricte în hotelurile de 5 stele. De aceea, personalul este obligat să monitorizeze cu mare atenție fiecare proces, pentru a face clienții mulțumiți și pentru a acumula cât mai multe recenzii pozitive. Ca să mențină o curățenie ideală în fiecare zi sunt câteva secrete bine respectate în hotele, datorită cărora lenjeria de pat, prosoapele, fețele de masă etc. sunt perfect curate.

1. Nu supraîncărcați mașina de spălat.

Ideal ar fi ca tamburul mașinii de spălat să fie umplut în proporție de 80 la sută. Atunci când supraîncărcați mașina de spălat, aceasta nu va spăla rufele în modul cuvenit. Nici prea puține haine nu trebuie să fie, la fel, acestea nu se vor curăța în mod ideal, iar mașina de spălat se va strica după o scurtă perioadă de timp.

 

2. Temperatura potrivită a apei trebuie să fie între 40 și 60 grade Celsius.

Temperatura optimală a apei se consideră între 40 și 60 de grade Celsius, pentru a dezinfecta și pentru a curăța hainele. Spălatul cu apă rece nu permite distrugerea bacteriilor și a acarienilor. În cazul în care veți opta pentru o temperatură mai mare de 60 de grade, atunci hainele nu vor rezista prea mult, iar la scurt timp se vor rupe.

 

3. Nu folosiți balsamul de rufe din comerț.

În loc de balsamul de rufe, care după o perioadă de timp va face prosoapele aspre, în hoteluri se folosește oțetul alb. La clătire adăugați 100 de ml de oțet în sertarul destinat balsamului de rufe. Astfel, hainele vor deveni mai moi și mai delicate după spălare.

 

4. Lupta împotriva petelor.

- Petele proaspete de ulei pot fi îndepărtate cu ajutorul înlocuitorului de zahăr sau amidon. Presărați-le chiar pe pata respectivă, apoi spălați haina.

- Pentru a scăpa de petele de vin și de cafea înmuiați hainele în apă cu sare (1 lingură de sare la un litru de apă), apoi clătiți-le.

 

5. Uscarea

Specialiștii recomandă ca hainele să fie uscate afară sub lumina soarelui. Dacă totuși sunteți obligat să folosiți uscătorul de haine, atunci puneți o minge de tenis în tambur pentru a face hainele mai pufoase.

Foto/informații: adme.ru; dormisete-hoteliere.ro; AliExpress.com

Adaugă comentariu