Alexandra Negru a revenit acasă. Vezi ce spun medicii turci despre starea ei de acum

Alexandra Negru a revenit acasă. Vezi ce spun medicii turci despre starea ei de acum

 

Cazul #Save Alexandra a ajuns la final. Astfel, după 11 zile de tratament în Turcia, Alexandra Negru a revenit acasă, sănătoasă şi fericită.

“Analizele copilului sunt bune, iar sângele nu mai este infectat. La moment, Alexandra are forma plămânului schimbată, dar medicii turci ne-au asigurat că acesta îşi va reveni şi va fi identic cu celălalt, în decurs de jumătate de an. Mai sunt aţele de la intervenţia pentru includerea tubului în plămân, dar şi acestea vor fi scoase după 15 zile la Chişinău”, spune Diana, mama Alexandrei.

Cât priveşte perioada de aflare în Turcia, femeia spune că fetiţa ei a avut parte de un tratament extraordinar, şi că visează la ziua când acesta va fi aplicat şi în Moldova. “Totuşi, făcând abstracţie de posibilităţile pe care le au spitalele din Turcia, prima remarcă pe care aş dori să o fac este că acolo copilul nu este separat de mama, nici în secţia de reanimare. Medicii turci spun că acesta este unul din factorii care grăbesc procesul de vindecare al copilului…”

Părinţii Alexandrei mai spun că boala fiicei lor i-a făcut să îşi schimbe percepţia vizavi de multe lucruri. “Anterior, îmi era frică să citesc diferite postări de ajutor legate de copiii bolnavi. Acum când atâţia oameni de bună credinţă ne-au ajutat să ne salvăm copilul, fapt pentru care le mulţumesc enorm, ne-am propus să contribuim şi noi financiar pentru a ajuta cât mai mulţi copii. Am donat surplusul de bani, de circa 2400 euro, care s-au adunat pentru cazul Alexandrei, în favoarea unui alt copil, dar şi contul de aproximativ 16 mii lei, deschis pe numele meu.”

Acasă Alexandra a fost aşteptată cu mare nerăbdare de bunei, rude, prieteni, dar şi de Svetlana Sainsus, finanţatoare platformei caritate.md, prin intermediul căreia s-a adunat suma necesară. 

Citește și: 

Save Alexandra – cazul care a costat 30 mii de euro, din cauza medicilor incompetenţi

De ce Alexandra nu a fost tratată acasă?

 

Adaugă comentariu