Au depășit durerea de a-și pierde copiii și luptă pentru a salva alte vieți

Au depășit durerea de a-și pierde copiii și luptă pentru a salva alte vieți

 

Viața este atât de neprevăzută, încât uneori, chiar atunci când pare că suntem cei mai fericiți, lumea ne poate fi dată peste cap. La fel este și cazul a trei mămici din Moldova, a căror copii au fost diagnosticați cu leucemie. Aceste mame sunt adevărate exemple de curaj, tărie și empatie.

Cazurile Ludmilei Samardac, Cristinei Malahova și Elenei Ermolaeva sensibilizează profund inimile celor care le cunosc durerea. Copiii acestora au fost diagnosticați cu cancer de sânge, o boală extrem de gravă care de multe ori poate fi fatală. Aceste mame au trecut prin momente dificile, care nimeni nu le poate descrie prin cuvinte.

Atunci când medicii le-au spus verdictul referitor la boala copiilor, acestea au trecut prin lacrimi, frică, griji și dureri. În acel moment a început o nouă viață pentru ele, plină de suferință, griji și obligații. Ele spun că din moment ce afli că copilul îți este bolnav, apar atâtea probleme pe care nu le știai… probleme pentru care un părinte este absolut nepregătit. Însă întotdeauna există o speranță, de parcă de fiecare dată cineva îți oferă putere și curaj.

Toate aceste mămici au trecut prin momente dificile și s-au cunoscut în Secția de Oncohematologie a Institutului Oncologic din Chișinău, acolo unde au fost internați copilașii lor bolnavi de leucemie. Cu părere de rău, două dintre mămici au plecat acasă singure, micuții acestora nu au putut fi salvați.

Experiența pe care au trăit-o acolo și oamenii pe care i-au întâlnit le-au încurajat pe mămici să fondeze Asociația „Viața fără leucemie”, pentru ajuta alți copii bolnavi de cancer să se trateze. Asociația a fost creată cu scopul de a-i ajuta pe micuții bolnavi atât din punct de vedere moral și spiritual, cât și financiar. Astfel mămicile îi ajută pe cei care sunt în dificultate să adune fonduri, pentru că adesea viața noastră depinde de bani, iar atunci când nu îi avem suntem neputincioși în fața bolii. Astfel Asociația încearcă din răsputeri să le readucă micuților zâmbetul pe față și șansa la o viață fericită.

Unul dintre cazurile pentru care mămicile s-au solidarizat este cel a lui ARTIOM LUNGUL, micuțul de 7 ani care a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică. Artiom a împlinit recent vârsta de 7 ani, el urma să meargă la școală… în schimb, a ajuns la spital, în secția de Oncohematologie. Pentru a se trata micuțul are nevoie de medicamente în sumă de 1000 de Euro. Vedeți cum puteți dona AICI.

Un alt băiat pentru viața căruia luptă cele  trei mame este MARIAN ANDREI, în vârstă de 15 ani, care la fel a fost diagnosticat cu leucemie limfoblastică acută. Modest, binevoitor și rușinos... Andrei e activ, dornic de cunoștințe și curios ca toți băieții, iubește fotbalul și suferă mult din cauza ca acum nu poate juca. Pentru viitorul apropiat mama trebuie să procure pastile în valoare de 1 000 euro. Vedeți cum puteți dona AICI.

Dreptul de a fi sănătos e fără de preț. Împreună putem ajuta acești copii să aibă o viață normală, să fie sănătoși, să meargă la școală, să joace fotbal… să trăiască. Iar toate cele rele să rămână în trecut.

 

 

Foto: mskcc.org; pixtale.net; facebook.com

Adaugă comentariu