Biscuiții din Moldova care duc gustului copilăriei în lume!

Biscuiții din Moldova care duc gustului copilăriei în lume!

 

Cu fructe, nuci sau gem, acești biscuiții delicioși, transmit gustul copilăriei… Sunt la fel ca cei pe care îi făcea cândva mama sau bunica, cu dulceață din cămară și nuci din copacul din fundul grădinii.

Biscuiții pe care i-am descoperit la AriDami, poartă aceste amintiri dragi și le transmit tuturor celor cu dor de casă. Pe lângă gustul minunat, mulțimea de tipuri și forme, aceștia sunt ambalați atât de drăguț și cu gust, încât cei care deja i-au savurat, îi cumpără adesea drept daruri pentru apropiați și chiar îi transmit moldovenilor aflați peste hotare.

Curios este faptul că numele acestei linii de biscuiți, anume AriDami, a fost inspirată din numele copiilor fondatoarei: Ariana și Damiana. „Ideea denumirii mi-a venit spontan, în timp ce îmi admiram fetele jucându-se prin casă. Astfel, afacerea a presupus nu doar efort fizic, ci și unul spiritual, or, dragostea pentru copii este primordială în munca pe care o depun” spune Natalia Meșină, fondatorul, dar și directorul companiei. 

Astăzi, AriDami se poate lăuda cu circa  50 de poziții de biscuiți absolut delicioși, producând zilnic peste trei tone de biscuiți, care sunt distribuiți în Moldova, România și Țările Baltice. E greu să dai preferință unei anumite poziții. De la biscuiții moldovenești, care au reușit sa ajungă numărul 1 în alegerea consumatorilor, până la biscuiții inovaţionali - Albinuța, lansați abia o luna în urmă, dar care reușesc să întreacă toate pozițiile de top de până acum. Toate rețetele au fost create de fondatorul companiei împreună cu tehnologul șef, care au mizat pe ideea de readucere a gustului copilăriei în casele fiecăruia dintre noi.  

AriDami pot fi găsiți în supermarket-urile atât din țară, cât și de peste hotare. „În România suntem la început de cale, însă rapiditatea cu care reuşim să împânzim întreaga ţară este una de invidiat, în doar şase luni, am reuşit să acoperim 90% din întreg teritoriul țării. În Țările Baltice cea mai mare popularitate o au Fursecurile cu Cereale, care spre deosebire de tot ce producem noi, sunt săraţi şi reprezintă o adevărată bucurie pentru gurmanzii de toate vârstele”, spune Natalia Meșină.

Materia primă este făină de cea mai înaltă calitate, a celor mai buni producători autohtoni, fără adaosuri nesănătoase. La fel și umpluturile: fructe ecologice fără adaosuri (piersici, caise, vișini etc.), gemuri, nuci ș.a. Acest fapt, permite biscuiților să aibă termenul de valabilitate de maximum șase luni.  

Linia de biscuiți AriDami face parte din compania de panificație „Menavit Lux” (lansată acum 13 ani), în localitatea Horești, raionul Ialoveni. “Acum doi ani și jumătate ne-am gândit să abordăm un segment de clienți mai speciali -  unul iubitor de dulciuri, căruia să îi oferim ceva gustos, sănătos și de calitate. Astfel, a apărut secția de producere a biscuiților. Este vorba de peste 1500 de metri pătrați de utilaj, care în Republica Moldova nu se mai găsește nicăieri în altă parte,” mai spune Natalia.

Pe viitor, Natalia Meșină spune că și-ar dori ca afacerea ei să fie transmisă din generație în generație, numele companiei să fie cunoscut în toată lumea, iar rețetele la care ține foarte mult, să fie păstrate drept un secret al familiei. 

Foto: AriDami; Foto d'Or 

Adaugă comentariu