Nu trăiți de dragul copiilor voștri

Nu trăiți de dragul copiilor voștri

<<Vă implor, nu trăiți de dragul copiilor! Nu doar că ei nu au nevoie de asta, dar le mai și strică. Câte vieți stricate, câte inimi sparte și câte tristeți! Văd femei care refuză tot de dragul copiilor. Văd mai apoi acești copii pentru care părinții au oferit tot și mă apucă fiorii.

O mamă și-a crescut băiatul de una singură. Nu s-a mai căsătorit pentru a doua oară și a investit totul în fiul ei. I-a cumpărat un apartament și i-a achitat și facultatea. El a devenit un bărbat bun și de succes, doar că acesta are deja 50 de ani și nu a fost căsătorit nicodată, pentru că toată viața a încercat să îi înapoieze mamei datoriile, doar că nu i-a reușit nici azi.

Un tată lucra zi și noapte pentru copiii săi. Avea planuri mărețe – mai ales pentru fiica sa. Aceasta era capabilă, motiv pentru care visa ca aceasta să devină medic. A strâns bani pentru universitate, doar că aceasta a refuzat. Fetița își dorea să își trăiască propria viață, altfel, dorind să devină pictor. Aflând acest lucru, tatăl a hotărât să îi bage mințile în cap, așa că a înșirat pe o foaie toate cheltuielile de până acum: banii pentru școală, activități extracurriculare, haine, mâncare, și i-a spus să îi întoarcă acești bani. Din acel moment, fetița nu și-a mai văzut tatăl, iar de atunci au trecut deja 30 de ani.

Pentru fetița sa, o mamă a renunțat la viața sa personală. După ce a divorțat, nu a mai mers la întâlniri pentru a nu-și trauma fiica. Fetița a crescut și nu își mai poate lăsa mama de una singură. Nu poate merge la întâlniri și nici nu își poate imagina cum poate fi să o lase pe mama sa și să se ocupe de viața sa personală. Fetița are deja 40 de ani, niciodată nu s-a căsătorit și nu are copii.

Nu sunt puține povești de acest gen. Atunci când un copil devine sensul vieții părinților săi, conduce la întâmplări triste și deprimante.  Vă implor, nu trăiți de dragul copiilor voștri. Găsiți un alt sens al vieții voastre,  pentru ca copiii să nu devină victimele grijii voastre excesive.

Iubiți-vă soțul. Copiii vor crește, iar el va rămâne cu voi. În acest mod puteți să le dați copiilor și un exemplu de relație, pentru ca aceștia să își dorească să întemeieze o familie și să aibă copii.

Iubiți-vă pe voi. Nu uitați de voi în goana după fericirea copiilor voștri. Nu refuzați o rochie în schimbul unei jucării. Nu schimbați cosmetologul vostru pe un profesor. Dacă nu vei avea grijă de tine, ce vei putea oferi celorlați? Ce exemplu? Ce dragoste? De unde?

Atunci când am întâlnit copii de dragul cărora părinții au renunțat la multe lucruri, îmi e greu să mă uit în ochii lor. În ochii lor văd strigăte de ajutor. Permite-i copilului să trăiască și să respire. Doar atunci ei vor putea să crească și să se dezvolte. Rolul unui părinte este simplă: la timp să ude, să nu îl ascundă de soare și să păzească de răufăcători. În rest, un copil e ca o floare, se va descurca și singur și va demonstra tot ce are mai bun. >>

Autor: Olga Valiaevo (adme.ru)

Tradurecere: Odoraș

Foto: hdwallpapers.cat

Adaugă comentariu