Păcatele tinereții i-au ”asigurat” o viață în singurătate

Păcatele tinereții i-au ”asigurat” o viață în singurătate

Când Mircea a părăsit-o pe Elena, toată gaşca de prieteni şi cumetri au rămas fără cuvinte. Nu înţelegeau cum dintr-o dragoste atât de frumoasă care se părea că trăia şi după zece ani de căsătorie, din giugiulelile publice cu care erau obişnuiţi toţi şi care erau mereu subiect de dispute în alte familii, să nu rămână chiar nimic… în afară de doi copii minori!? Ceva era putred la mijloc.

Au făcut în fel şi chip să îi împace, dar când au văzut că nu le iese nimic, au încercat să afle cel puţin motivul despărţirii. Însă, divorţul a fost iminent. S-au despărţit fără aş turna zoaie în cap. Mircea i-a lăsat Lenuţei tot ce au agonisit împreună, fără a pretinde la ceva. Şi a plecat… într-o altă familie.  

Sigur că toți o jeleau pe Lenuța, care a rămas singură în floarea tinereții, cu doi copii. Cei care o vedeau pentru prima dată nu puteau înțelege cum putea un bărbat să părăsească o femeie atât de frumoasă. Ceea ce nu știau mulți este că Mircea a continuat s-o ajute financiar. Lunar trimitea sume de bani pentru întreținerea fetelor, astfel că acestea au putut trăi și mai departe  pe picior larg… chiar dacă între timp noua soție îi născuse lui Mircea încă un copil – tot o fată.

Și pentru că nu putea o femeie ca Lenuța să stea ani întregi singură, soarta a făcut să îl întâlnească într-o zi pe Sergiu. Prietenii apropiați știau că între cei doi a fost o scânteie de dragoste, doar că imediat după absolvirea facultății, Sergiu a câștigat o bursă și a zburat peste ocean, iar la scurt timp după plecarea lui, Lenuța s-a căsătorit cu Mircea colegul ei de bancă, care o iubea de mic copil.

Lenuța îl întâlnește pe tatăl primului ei copil

În ziua când Sergiu și Lenuța s-au întâlnit, se împlinea exact o lună de când acesta revenise acasă în Moldova. Când l-a văzut, femeia a simțit că îi fuge pământul de sub picioare. Nici divorțul de Mircea nu a făcut-o să îi bată inima atât de tare. Cele câteva fire cărunte nu l-au schimbat deloc, dimpotrivă, i-au dat un plus de carismă. În schimb, Sergiu a recunoscut-o cu greu. Era într-o relație cu o americancă cu care planifica să se însoare de îndată ce revenea în State, așa că nu avea ochi pentru alte femei. Elena nu știa asta, însă chiar dacă ar fi știut, nu ar fi dat înapoi. Avea un as în mânecă și nu putea să îl rateze. A luat inițiativa în mâini și l-a invitat pe Sergiu la o cină în oraș. În seara respectivă au depănat multe amintiri, dar mai ales au pus cap la cap multe detalii care pentru Lenuța au fost neclare o perioadă îndelungată de timp. Acum mai bine de 15 ani între ei doi se infiripase o idilă, care i-a sucit mințele Elenei, pe atunci studentă în ultimul an. Dar întâmplarea a făcut ca Sergiu să câștige o “nenorocită” de bursă, din cauză căreia el a plecat în SUA, însă a promis să scrie de îndată ce va ajunge la destinație. Din păcate, așa și nu a făcut-o, iar la doar o săptămână de la plecarea lui, Lenuța a aflat că este însărcinată în cinci săptămâni. Șocul pe care l-a trăit când a văzut cele două liniuțe roz, a fost de nedescris. Nu avea încă nu post de lucru și nici un loc de trai stabil. Trăia în căminul studențesc. Așa că a decis să întrerupă sarcina. Din fericire, nu a reușit!

“Salvarea” a venit din partea lui Mircea

La doar câteva zile de când a aflat că este însărcinată “l-a întâlnit” pe Mircea, cel care îi ținea calea încă de pe vremea când erau elevi. Acesta, aflase între timp că Sergiu a plecat, și nu a vrut să rateze șansa. Fericit că o vede în sfârșit singură, băiatul a invitat-o la o cafea. Lenuța a acceptat. Din acea zi au început să se vadă zilnic. Mircea încerca s-o frapeze cu atenția și dragostea sa, iar Lenuța văzuse în băiat o salvare a situației în care a nimerit, așa că a început să “urzească” planuri, cum să facă ca acesta s-o ceară cât mai curând în căsătorie - lucru care firesc s-a și întâmplat. Desigur că la câteva zile după eveniment, Mircea a aflat că va deveni tată. Elena i-a spus că e gravidă, dar a ascuns cine este adevăratul tată al copilului.

Mircea a bănuit că primul copil nu era al lui chiar în clipa când l-a luat pentru prima dată în brațe. Ei doi erau blonzi și cu ochi albaștri, pe când fetița era mai smolită și cu ochi negri, dar nu a stat să o întrebe pe Lenuța. La început nu conta. Femeia visurilor sale îi era deja soție, iar dragostea lui era suficientă pentru amândoi. Pe de o parte, asta îl făcea fericit, iar pe de alta începuse să îl obosească. Nu a înțeles niciodată dacă Lenuța l-a iubit vreodată cu adevărat, cert e că în lume, relația lor arăta ideal. 

A ales să fie iubit, în loc să iubească

Totuși după mulți ani de căsnicie au divorțat. La ultimul job, Mircea a cunoscut o tânără care l-a plăcut și alături de care bărbatul a înțeles ce înseamnă “să fii iubit” cu adevărat. A luptat o vreme cu sentimentele contradictorii legate de cele două femei – pe una o mai iubea el (deși nu ca la început), iar a doua, pur și simplu, îl sufoca cu dragostea lui. Nu s-a putut decide până în clipa când cea de-a doua i-a spus că așteaptă un copil. Și atunci a plecat. Dar a continuat să își susțină financiar fetele.   

Sergiu a plecat și a două oară, doar că de data asta conștient  

Povestea Lenuței l-a lăsat mut de uimire pe Sergiu, când a aflat că în Moldova are un copil mare dej și pur și simplu nu îi venea să creadă...  doar poza fiicei care îi amintea de sine în copilărie, l-a adus la realitate. Acum era între două focuri – pe de o parte Elza, fiica patronului din America, cu care planifica să se logodească, pe de alta, Lenuța și copii ei, dintre care una era și fiica lui, sânge din sângele lui. La despărțire i-a promis că va lua o decizie și o va contacta în câteva zile, dar a plecat, fără să o caute. În schimb, odată ajuns în America i-a scris Lenuței un mail lung în care i-a explicat decizia luată. Nu putea altfel. În Moldova nu avea nici un viitor, în SUA în schimb, avea perspective foarte mari, însă alături de Elza, iar pentru ca să își spele un pic păcatul, a promis să îi expedieze bani… de sărbători.    

Poza simbol: uscatholic.org

Adaugă comentariu