Povestea prințesei Mako a Japoniei, care s-a măritat cu un om de rând și și-a pierdut titlul regal

Povestea prințesei Mako a Japoniei, care s-a măritat cu un om de rând și și-a pierdut titlul regal

Prințesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit cu Kei Komuro, iubitul ei din facultate, și și-a pierdut statutul regal. În conformitate cu legislația japoneză, femeile din familia imperială își pierd statutul dacă se căsătoresc cu un om de rând. Acest lucru nu este valabil și în cazul bărbaților care fac parte din familia regală.

Anunțul că relația dintre cei doi s-a oficializat a fost făcut de Agenția casei imperiale: „Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”.

 

Conform agenției de presă Kyodo, prințesa a părăsit reședința sa imperială Akasaka din Tokyo, înclinându-se de mai multe ori în fața părinților ei, prințul moștenitor Fumihito și prințesa moștenitoare Kiko. Apoi, ea și-a îmbrățișat și sora mai mică.

În conferința de presă care s-a ținut la un hotel din apropierea Palatului Imperial, prințesa Mako (30 ani) și-a cerut scuze pentru problemele pe care le-a produs căsătoria ei.

„Îmi pare foarte rău pentru neplăcerile cauzate și sunt recunoscătoare celor care au continuat să mă susțină. Pentru mine, Kei este de neînlocuit – căsătoria a fost alegerea noastră”, a spus ea.

Komuro (30 ani) nu s-a lăsat nici el mai prejos și a adăugat faptul că și el o iubește pe Mako și își dorește să-și petreacă tot restul vieții alături de ea.

O iubesc pe Mako. Avem o singură viață și eu îmi doresc să o petrec pe toată alături de ea. Îmi pare rău că Mako nu se află într-o condiție bună, atât psihică cât și fizică, din cauza acuzațiilor care s-au făcut", a menționat Komuro.

Pentru a evita întrebările neplăcute sau acuzele, cuplul le-a răspuns reporterilor prezenți la eveniment la numai cinci întrebări, în scris. De altfel, cei doi au plătit și chiria camerei în care s-a ținut conferința de presă. Proaspeții căsătoriți nu își doreau ca cineva să creadă că ei profită de banii publici.

Mako este prima femeie din familia regală care a renunțat la ritualurile fastuoase specifice unei nunți regale și care a refuzat indemnizația oferită femeilor din familia regală la plecarea lor din familie. Indemnizația putea ajunge la 1,2 milioane de euro.

 

Relația a stârnit numeroase controverse pe parcursul timpului

Kei Komuro și Mako s-au logodit în anul 2017. Relația lor a stârnit numeroase controverse încă de la bun început. Prințesa este foarte afectată de această situație și ea suferă de un sindrom „complex” de stres posttraumatic din cauza mediatizării care o privește pe ea și pe familia ei. Nepoata împăratului Japoniei a îndurat foarte multe critici pe parcursul timpului, însă acest lucru nu a determinat-o să renunțe la dragostea adevărată în favoarea titlului regal.

Căsătoria celor doi trebuia să aibă loc în anul 2018, însă a fost amânată din cauza unor probleme financiare pe care le avea mama lui Kamuro. Ea a luat împrumut de la un fost logodnic 4 milioane de yeni, pe care nu îi dăduse înapoi. O parte din aceşti bani, susţine presa japoneză, au fost folosiți pentru a plăti școlarizarea tânărului Komuro. Din acest motiv, s-a speculat faptul că Kamuro încearcă să intre în familia regală pentru bani sau pentru faimă. Deși Palatul a negat că întârzierea nunții ar avea legătură cu acest lucru, prințul moștenitor Fumihito a declarat că este foarte important ca problemele financiare să fie rezolvate înainte de căsătorie.

Cum nunta a fost anulată, Kei Komuro a plecat în anul 2018 în Statele Unite pentru a studia dreptul. El a revenit în Japonia luna trecută și întoarcerea lui a ocupat prima pagină a ziarelor. Japonezul a fost vânat constant de presă și de paparazzii. Acesta a fost criticat pentru felul în care arată, pentru felul în care își poartă părul și chiar și pentru felul în care mănâncă. Aceasta a șocat publicul când a apărut cu părul prins într-o coadă de cal, purtând un costum cu dungi.

Au avut loc și proteste într-un parc din Japonia împotriva căsătoriei dintre Komuro și Mako. Familia ginerelui a fost criticată aspru de către protestatari deoarece ei consideră că Komuro nu este suficient de bun pentru prințesă, neavând sânge regal. În unele sondaje, 80% dintre respondenți s-au opus căsătoriei.

Povestea celor doi a fost comparată cu cea a familiei regale britanice și astfel au primit denumirea de "Harry și Meghan ai Japoniei".

Se așteaptă ca, după căsătorie, cuplul să se mute în SUA. Komuro lucrează într-un birou de avocatură din Manhattan şi îşi aşteaptă rezultatele la examenul pentru Barou. Nu se ştie dacă Mako va lucra şi ea. Prințesa a studiat arta şi patrimoniul cultural la International Christian University din Tokyo, unde l-a întâlnit pe soțul ei în 2012. Mako a mai studiat un an și la Universitatea din Edinburgh și deține şi o diplomă de master în studii muzeale la Universitatea din Leicester.

Tatăl prințesei Mako este al doilea fiu al împăratului Akihito, fiind al doilea în ordinea succesiunii la tron, după prințul Naruhito, iar fratele ei este al treilea. Cum femeile nu pot urca pe tronul Japoniei, prințesa Mako nu era prinsă în linia succesorală.

Sursa: divahair.ro

Adaugă comentariu