Scrisoarea unei mame care a murit de cancer te va face să lăcrimezi

Scrisoarea unei mame care a murit de cancer te va face să lăcrimezi

Heather McManamy, o femeie în vârstă de 36 de ani care a murit de cancer la sân, a lasat în urmă o scrisoare emoționantă pentru fiica sa. Scrisoarea a fost publicată pe pagina de Facebook a femeii, de către soțul acesteia.

La numai 36 de ani, Heather McManamy a încetat din viață după ce și-a petrecut ultimele luni luptând împotriva cancerului la sân. Cu toate acestea, tânăra mămică nu s-a lăsat răpusă. Și-a trăit viața exact așa cum și-a dorit și a făcut tot posibilul să se distreze, în ciuda bolii care o măcina.

A lăsat în urmă o fetiță, pe Brianna, și pe soțul ei, Jeff. În ultimele momente de viață, Heather a scris un mesaj pentru familia și prietenii ei în care le arată că nu au motive să se întristeze în urma decesului ei:

"Am câteva veşti bune şi câteva proaste. Cea proastă este că, aparent, am murit. Cea bună este că dacă citeşti scrisoarea mea, mai mult ca sigur nu eşti mort, asta dacă nu cumva există WiFi în viaţa de apoi. Da, este nasol. Mai nasol decât poate fi exprimat în cuvinte, însă sunt mai mult decât recunoscătoare ca am trăit o viaţă plină de iubire, de bucurie şi că am avut parte de prieteni grozavi. Vă iubesc pe toți și vă mulțumesc pentru această viață extraordinară.

Dacă religia vă aduce alinare, mă bucur că aveţi asta. În orice caz, vă rog să respectaţi faptul că noi nu sutem religioşi. Vă rog să nu îi spuneţi Briannei că sunt în Rai. În mintea ei, asta ar însemna că am ales să fiu în altă parte şi că am părăsit-o. Am făcut tot ce mi-a stat în putinţă să fiu aici, cu ea, şi nu este niciun loc unde mi-ar plăcea mai mult cu ea. Vă rog să nu o induceţi în eroare. Nu am ajuns în Rai. Sunt aici, dar nu în corpul acesta, care s-a întors împotriva mea. Energia mea, iubirea mea, pofta de viaţă, toate amintirile rămân cu voi. Vă rog să nu vă amintiţi de mine cu tristeţe sau cu milă. Zâmbiţi, pentru că am avut parte de multe momente incredibile împreună. Şi, mai mult decât orice, urăsc să fac oamenii trişti. Mai mult decât orice, ador să fac oamenii să râdă și să zâmbească, așa că vă rog, decât să zăboviți asupra condițiilor tragice în care s-a încheiat povestea mea, râdeți la amintirle pe care le-am făcut împreună și la cât ne-am distrat.

Vă rog să îi spuneți povestea Briannei, ca să știe cât de mult am iubit-o și cât de mândră sunt și voi fi de ea. Nu iubesc nimic pe lume mai mult decât sa fiu mamă. Fiecare moment cu ea a fost o bucurie mai mare decât mi-aș fi imaginat că există, până când ea să apară pe lume. Și să nu îi spuneți că am pierdut lupta cu cancerul. Deoarece cancerul poate că mi-a luat cam totul, însă nu mi-a luat iubirea sau speranța sau bucuria. Nu a fost o „luptă” a fost doar viața, care este adesea nedreaptă. N-am pierdut, la naiba! Modul în care am trăit ani de zile cu cancerul e ceva ce consider a fi o mare victorie. Vă rog sa țineți minte asta.

Exista iubire adevarată și suflete pereche. Fiecare zi a fost plină de zâmbete și de bucurie alături de Jeff. Îl iubesc mai mult decât viața și cred că o iubire care este atât de specială va dura veșnic.

Timpul este cel mai prețios lucru din această lume și faptul că mi-am împărțit viața cu cineva ca Jeff este ceva pentru care sunt incredibil de recunoscătoare. Te iubesc, Jeff.

Cred că acest lucru minunat care este Brianna este iubirea noastră adusă la viață, ceea ce este destul de frumos. Mi se frânge inima că trebuie sa spun la revedere.

Dacă este pe jumătate la fel de trist pentru voi cât este pentru mine, îmi frânge inima din nou pentru că ultimul lucru pe care vreau să-l fac vreodată este să vă întristez. Sper că de-a lungul timpului vă veți putea gândi la mine zâmbind și râzând, pentru că, sfinte căcat, am avut o viață care-ți taie respirația”.

Mai mult decât atât, în scrisoare, femeia a menționat în glumă că îi va bântui pe toţi, astfel că despărţirea nu este de "la revedere", ci mai degrabă un "pe curând". 

Foto: woman.at, boredpanda.com

Adaugă comentariu