5 argumente de ce pedeapsa fizică este cea mai rea metodă de educare a copilului

5 argumente de ce pedeapsa fizică este cea mai rea metodă de educare a copilului

Pedepsele corporale încă rămân a fi o formă de educație a copiilor. 4 din 5 părinți recurg la pălmuirea copiilor când aceștia sunt neascultători, iar în majoritatea cazurilor copilul este lovit de mamă. Specialiștii de multe ori au subliniat că pedepsele fizice doar înrăutățesc situația și nu doar că nu-l fac pe copil mai ascultător pe termen lung, ci și îl provoacă diverse sechele pe viață – acesta devine depresiv, agresiv, nesigur.

Vedeți 5 argumente ale specialiștilor în parenting de ce părinții nu ar trebui niciodată să recurgă la pedepsele corporale:

1. Pedeapsa fizică nu are efect pe termen lung

Un copil pălmuit fiindcă nu este ascultător acum nu reține că acest comportament trebuie corectat. O palmă îl liniștește pe copil în acest moment, dar nu are efect de lungă durată.

2. Astfel devii un agresor pentru propriul copil

Cercetările au arătat că părinții care își pălmuiesc copilul cu timpul depun tot mai mult efort în lovitură fiindcă cel mic este tot mai neascultător și la un moment dat se transformă în adevărați agresori care își bat cu cruzime copilul.

3. Violența fizică naște agresiune în viitor

Conform specialiștilor, copiii care au fost bătuți de părinți cresc mai agresivi în raport cu frații lor, apoi cu partenerul de viață și cu proprii lor copii. Mai mult chiar, la maturitate acești copii sunt mai predispuși spre un comportament infracțional.

4. Copiii loviți pot avea depresie

Dacă partenerul vostru de viață vă lovește, mai credeți că el vă iubește? Așa e și cu copilul supus violenței fizice, el începe să aibă îndoieli că părinții ăl mai iubesc și poate ajunge să aibă depresie din cauza aceasta.

5. Starea de sănătate a copilului are de suferit

Un copil care doar asistă la acte de violență dintre părinții lui spre exemplu trece printr-un stres care îi afectează imunitatea. Iar micuții care sunt bătuți de părinți devin bolnăvicioși, imunitatea lor fiind în continuă scădere.

 

Sursa: adme.ru

Adaugă comentariu