Declarația unei mame: Un copil neastâmpărat nu înseamnă că are părinți răi, ci așa este caracterul său

Declarația unei mame: Un copil neastâmpărat nu înseamnă că are părinți răi, ci așa este caracterul său

Majoritatea în jurul nostru atunci când văd un copil care face isterie, nu-și ascultă părintele care încearcă să-l liniștească, este gălăgios și neastâmpărat gândește că părinții nu l-au educat. De fapt, toți copiii, ca și toți maturii, sunt absolut diferiți – unii mai neastâmpărați, alții mai liniștiți, și nu prea ține totul de educație, ci și de temperamentul micuților.

Maia Surkova, o mamă din Rusia, a scris într-un mesaj pentru portalul n-e-n.ru în care a explicat de ce unii copii sunt într-un fel, iar alții altfel – adică unii părinți par a se descurca de minune cu această misiune grea – de a crește un copil, iar alții nu reușesc.

Maia a menționat că ea a avut două sarcini ideale, nici măcar nu a avut grețuri. Mânca orice și oricât voia și nu a adăugat prea multe kilograme, iar de la maternitate a ieșit cu greutatea dinainte de sarcină. A născut foarte ușor, mai ales a doua fetiță s-a născut practic de la a doua împingere. Menționând aceasta, mămica scrie într-un mod ironic că acum probabil multe femei o urăsc, căci ele la sigur au trecut prin diverse probleme în sarcină și au avut dureri insuportabile la naștere. Ea zice că ar putea să le dea sfaturi femeilor să se alimenteze corect și să facă yoga pentru sarcini și nașteri ușoare. Însă este sigură că mult depinde și de norocul de a avea anumite caracteristici fizice.

Așa e și cu copiii. Unele mame reușesc să aibă casa curată-lună, să poarte haine frumoase, să se coafeze și să se machieze, să facă băi prelungite în timpul cărora se relaxează și își recapătă puterile. Asta deoarece au avut noroc de un copil mai liniștit, care se poate juca ore în șir cu câteva jucării, care sunt foarte interesați de activitățile pentru pici.

Dar aceasta nu înseamnă că alți părinți nu încearcă să găsească activități interesante pentru picii lor sau nu-i educă așa cum trebuie. Dacă vedeți o mamă cu părul murdar prins în vârful capului, cu haine mototolite, iar copilul ei face isterie în magazin, aceasta nu înseamnă că ea este un părinte mai rău, că nu-și educă copilul și că nu are grijă de sine. Pur și simplu copilul ei este mai neliniștit, se plictisește de activitățile pentru pici, nu rabdă până mama lui va face o baie relaxantă și necesită foarte multă atenție. Sunt copii care petrec mult timp în brațe, preferă și să doarmă acolo, și asta nu e fiindcă părinții așa i-au învățat, ci fiindcă așa este temperamentul lor.

Mama le recomandă celor care de obicei le judecă pe astfel de mame „rele” să nu o mai facă, ci încetișor să se retragă și să fie mulțumiți de faptul că au avut noroc de un copil mai liniștit și mai înțelegător.

 

Foto simbol: bigmir.net

Adaugă comentariu