Irina Spinei, fotograf newborn: Fotografia este unicul instrument capabil să oprească timpul în loc

Irina Spinei, fotograf newborn: Fotografia este unicul instrument capabil să oprească timpul în loc

Irina Spinei este un fotograf profesionist specializat pe imaginile cu nou-născuți, cu o experiență de 5 ani, ea a reușit să surprindă mii de zâmbete și priviri ale bebelușilor din țara noastră. Anume ea le oferă nou-născuților propriul lor portofoliu de fotografii și primele portrete de familie cu cei dragi.

Pasiunea pentru fotografiile cu nou-născuți a apărut în perioada când Irina era însărcinată cu cel de-al doilea copil – Sebastian. Din dorința de-ai realiza bebelușului său o ședință foto memorabilă, Irina a început să studieze cum se fac fotografiile cu nou-născuți și câte zile de viață trebuie să aibă aceștia pentru o ședință foto de succes. Anume Sebastian a fost primul model foto al Irinei, demonstrându-ne că secretul din spatele imaginilor perfecte este să iubești ceea ce fotografiezi. „De 5 ani fotografiez nou-născuți și consider că fotografia este cel mai bun instrument capabil să oprească timpul în loc, atunci când nimic în lume nu-l poate întoarce înapoi”, afirmă Irina.

Cea mai reușită perioadă pentru a realiza o sesiune foto cu un nou-născut este în primele două săptămâni de viață, iar programarea pentru această ședință foto trebuie făcută încă din maternitate, pentru a vă asigura un loc în următoarele două săptămâni.

 

Irina este mămica a doi copii și cunoaște cât de multe schimbări și griji aduce un bebeluș în noua sa familie, din acest motiv nu este un fotograf pretențios și niciodată nu oferă indicații părinților. „Perioada în care apare un bebeluș în familie e foarte stresantă atât pentru părinți, cât și pentru ceilalți membri ai familiei, pregătirile pentru ședința foto țin doar de fotograf și echipa lui. În acest sens, stilizarea ședinței foto este efectuată în întregime de noi, în dependență de dorințele și tematica aleasă de părinți. Accesoriile pentru bebeluș sunt la fel asigurate și pregătite special pentru acest gen de ședință”, menționează Irina.

 

O ședință foto durează de la două până la patru ore, acest timp este asigurat pentru fiecare copilaș din motiv că nici un nou-născut nu iubește să fie mișcat brusc, schimbat la repezeală sau grăbit. Fiecare copil este unic, iar necesitățile lui sunt la fel de diferite. „Pentru a asigura odorașului un confort maxim în timpul ședinței, eu rezerv tot timpul posibil pentru a avea un bebeluș somnoros, liniștit, sătul și fericit. Ședința poate dura până la patru ore, iar asta nu înseamnă că în acest timp doar fotografiem, ci ne asigurăm că copilul este satisfăcut de toate necesitățile și se simte comod în cadrul acestui proces. Altfel spus, pe parcursul ședinței foto copilul este hrănit de atâtea ori cât e necesar, este schimbat, legănat, drăgostit, mângâiat și dezmierdat”, povestește Irina.

 

Pentru ca micuțul să nu fie agitat și să aibă un somn profund pe parcursul ședinței, Irina folosește mai multe tehnici speciale care îi amintesc copilului de perioada intrauterină. Astfel, dacă în burtica mamei a fost semi-întuneric, era multă gălăgie și se auzea un sunet constat – exact așa este și în studioul în care are loc ședința foto. „În studio nu este foarte multă lumină, bebelușii sunt înfășați, iar pe fundal se aude o piesă specială care îi amintește copilului de sunetele din burtica mamei. Acest sunet alb îl liniștește practic imediat pe bebeluș și noi reușim să surprindem cele mai frumoase momente”, spune Irina.

 

Pentru ca părinții să fie satisfăcuți de rezultatul ședinței foto, Irina consideră că cuplul trebuie să studieze portofoliul fotografului și să se asigure că stilul lui este exact ce le convine lor. De asemenea, fotograful atenționează că ședința foto cu un nou-născut nu poate fi făcută în grabă și  trebuie programată din timp.

Fiecare copil merită să aibă propria sa ședință foto, iar părinții au misiunea să-i asigure o amintire frumoasă din primele zile ale vieții!

Foto: Irina Spinei

Adaugă comentariu