Preotul Maxim Melinti vorbește despre copiii concepuți în post

Preotul Maxim Melinti vorbește despre copiii concepuți în post

Preoții și creștii zic că în timpul postului trebuie să te abții de la relații sexuale, iar copiii care sunt concepuți în această perioadă se vor naște cu malformații. Parohul Bisericii Ghidighici, Maxim Melinti, a vorbit despre acest aspect.  

Potrivit timpul.md, părintele spune că la cununie se declară că ceea ce Dumnezeu a împreunat, omul să nu despartă.  „Să nu vă lipsiţi unul de altul decât numai prin înţelegere, pe un anumit timp, ca să vă îndeletniciţi cu rugăciunea şi apoi iar să vă împreunaţi ca să nu vă ispitească pe voi satana pentru neînfrânarea voastră. Şi aceasta o zic după sfat, iar nu din poruncă”, susține preotul. 

Potrivit lui, conform Canonului 13, Sf. Timotei, este de trebuinţă a se feri de împreunare sâmbăta şi duminica, şi în zilele de post, pentru că în aceste zile se aduce Domnului jertfa cea duhovnicească. 

Maxim Melinti mai spune că multe din reguli care opresc relațiile conjugale în post vin din cercul monahal, de care, cu mare evlavie se țin creștinii noștri. „Într-un sat, babele au calculat că fiica lui popa a fost făcută în post. Eu cred că oamenii trebuie să se gândească ce vorbe spun, dar să nu analizeze relațiile sănătoase între soț și soție”, a conchis reprezentantul bisericii.

 

Sursa: timpul.md

Adaugă comentariu