Evghenii Komarovski: 8 reguli pentru protecția solară a tuturor membrilor familiei

Evghenii Komarovski: 8 reguli pentru protecția solară a tuturor membrilor familiei

Cunoscutul pediatru ucrainean, Evghenii Komarovski, a publicat un video despre efectele soarelui asupra pielii. Acesta a specificat 8 reguli care trebuie respectate cu strictețe de toți.

1. Există două tipuri de raze solare care ne afectează pielea: tip A - raze UVA (mai periculoase și mai agresive, deoarece acestea produc daune la nivelul ADN-ului, provocând astfel formațiuni maligne pe piele) și raze de tip B - UVB (pot provoca arsuri solare).

2. Cinci cazuri de arsuri solare severe în primii 20 de ani de viață cresc riscul de melanom (cancer de piele) cu 80%.

3. Copiii primesc doze mai mari de radiații UV, datorită raportului dintre suprafața pielii și greutatea corpului.

4. Cremele solare pentru copii ar trebui să aibă o textură mai densă, sarcina lor fiind să rămână pe piele cât mai mult timp.

5. Este mai bine să cumpărați produse de protecție solară din farmacii printre produsele dermatocosmetice.

6. Aplicați un produs de protecție solară cu 10-15 minute înainte de a ieși afară.

7. La o plimbare prin oraș - reînnoiește protecția solară la fiecare 4 ore. În afara orașului, la natură - la fiecare 2 ore.

8. Este necesar să verificați alunițele pe corp și să îndemnați toți membrii familiei dvs. să facă acest lucru pentru depistarea timpurie a cancerului de piele.

Alunițele trebuie să fie: simetrice, să aibă o margine uniformă, în aceeași nuanță, cu diametrul mai mic de 6 mm. Dacă vedeți că își schimbă culoarea, mărimea, marginile, pe ele apar cruste, crăpături sau alunița a dispărut cu totul, atunci trebuie urgent să consultați un medic.

Sursa: youtube.com/ Доктор Комаровский

Adaugă comentariu