Experiment video interesant: Balada Miorița, recitată de 39 de oameni de diferite naționalități din 6 țări

Experiment video interesant: Balada Miorița, recitată de 39 de oameni de diferite naționalități din 6 țări

V-ați imaginat vreodată cum un thailandez, un japonez sau un chinez ar recita renumita baladă românească Miorița? Păi iată, conaționalul nostru, Nicolae Șoitu, a provocat aproape 40 de persoane din diferite țări să recite balada Miorița pentru a demonstra că nu este adevărată vorba precum că limba română este complicată.

Nicolae Șoitu a scris: În călătoria care am făcut-o în Asia am provocat mai multe persoane să recite câteva versuri din Miorița. Mi-a plăcut să provoc mai multe persoane din zona asiatică, pentru ei e mai greu să rostească cu accent latin. Din toți cei provocați, mai bine rosteau germanii, ei având o română aproape perfectă.

În general oamenii au fost foarte receptivi, am avut maxim 3-4 refuzuri, mai greu mi-a fost să le explic ce doresc de la ei, deoarce nu cunosc foarte bine limba engleză. Per persoană îmi lua cam 4-15 minute. I-am prins peste tot unde aveam posibilitate - restaurant, aeroport, plajă, hostel, hotel, locuri turistice etc.

Țările în care a fost filmat: Singapore, Cambodgia, Thailanda, Malaezia, Qatar și în România.

Iar rezultatul a fost montat într-un video scurt, de nici 3 minute, și plasat pe facebook. Vă propunem să vedeți ce a ieșit:

Adaugă comentariu