Idei de gustări sănătoase pentru copii în călătorie

Idei de gustări sănătoase pentru copii în călătorie

Vara este sezonul potrivit pentru odihnă și pentru călătorii, fie scurte sau îndepărtate. Pentru unii părinți călătoriile împreună cu copiii sunt foarte complicate, și asta deoarece cei mici sunt nerăbdători și foarte capricioși la drum. Una dintre cele mai importante probleme pe care părinții o întâmpină înainte de a se porni într-o călătorie, este cu ce să-și hrănească odorașii în drum.

În acest sens, Natalia Madan, autoarea blogului Planeta Mami, care este și mamă o doi copilași adorabili, a hotărât ca într-una dintre postările sale de pe blog să vină în ajutor mămicilor cu o serie de idei de gustări sănătoase pentru cei mici, care cu ușurință pot fi luate la drum.

1. Sandwich cu humus și legume

Se taie pâine în jumătate și se face un buzunăraș în interior. Ungem un strat gros de humus și adăugăm în interior diferite legume tăiate subțire (roșii, castraveți, ardei, morcov, avocado etc.), frunze de salată sau spanac. Acoperiți fiecare sandwich cu folie alimentară. Dacă nu sunteți amatori de humus, îl puteți înlocui cu crema de brânză.

 

2. Cașcaval

Tăiați cașcaval pai sau cubulețe, puneți-le într-o caserolă și luați-o la drum. Cel mai potrivit cașcaval este Mozarella sau oricare alt tip de cașcaval tare.

3. Iaurt cu semințe chia și fructe

Această gustare este potrivită pentru micul dejun în cazul în care călătoriți noaptea. Pentru aceasta veți avea nevoie și de o ladă frigorifică. Optați pentru un iaurt natural pregătit acasă și adăugați în el semințe de chia și fructe după preferință.

 

4. Brioșe sau biscuiți de casă

Brioșele din comerț sunt pline de zahăr, aditivi și grăsimi nesănătoase, de aia e mai bine să optați pentru cele pregătite în condiții de casă. Puteți prepara brioșe din dovlecei, mere, ciocolată. Sau pregătiți biscuiți de casă cu susan sau orice alte copturi preferate de cei mici.

5. Clătite americane

Copiii adoră clătitele, plus la asta ele nu sunt grase și sunt foarte comode de luat la drum. Poți să încerci să faci chiar mini clătite.

6. Batoane energizante

Batoanele energizante sunt potrivite pentru orice tip de călătorii, acestea sunt proteice, nutritive și sățioase. Le puteți găsi în supermaketuri, dar înainte de a le cumpăra citiți cu atenție eticheta, deoarece unele conțin foarte mult zahăr.

 

7. Fructe proaspete

Optați pentru fructele nu prea suculente, cum ar fi: cireșele, pepenele galben tăiat cubulețe, felii de măr, caise, struguri, afine, banane etc.

8. Legume crude

Legumele crocante sunt perfecte în călătorii; castraveți, bețișoare de morcov și ardei dulce, roșii cherry, porumb, mazăre verde etc.

 

9. Ouă fierte tari

Ouăle de găină sau de prepeliță sunt cele mai potrivite în călătorii. Decojiți-le și păstrați-le în caserole, dar aveți mare grijă unde le păstrați. Ideal ar fi să optați pentru o geantă sau pentru o ladă frigorifică.

10. Pentru ronțăit

Puteți alege afine, nuci, migdale, semințe de floarea soarelui sau de dovleac. Este o gustarea sănătoasă, bogată în fibre și nutrienți.

 

11. Gustări excepționale

Numai în cazuri excepționale sau atunci când copilul este foarte obosit de călătorie, cărți și jocuri, ați putea alege unele gustări mai puțin sănătoase, cum ar fi: fulgii sau inelușele de porumb, biscuiții, napolitanele, bomboanele pe băț etc.

IMPORTANT: Nu uitați de importanța consumului de apă și evitarea băuturilor carbogazoase și acidulate.

Lucruri necesare în călătorie: paie, pahare/farfurii din hârtie, pungi, șervețele umede și uscate, termos, o păturică pentru picnic. 

Foto: planetamami.com; ruskon.ru; HeaClub.ru

Adaugă comentariu