Sfatul psihologului: Mamele trebuie să aibă vacanță cel puțin o dată pe an fără copii

Sfatul psihologului: Mamele trebuie să aibă vacanță cel puțin o dată pe an fără copii

Dacă îți acorzi puțin timp pentru a te odihni după niște zile obositoare, nu trebuie să te consideri o mamă rea. Din contra, psihologii recomandă să pleci într-o vacanță fără copii, măcar o dată pe an.

Nava Silton, psiholog la Universitatea Cornell, spune că este foarte important ca o mamă sa-și dedice timp, pentru că ea este întotdeauna pe locul al doilea pe lista priorităților.

Acesta mai recomandă ca un cuplu să găsească timp și pentru a petrece momente departe de haos. „O călătorie în cuplu este o bună ocazie pentru regăsire. Să ne amintim că, pe lângă faptul ca sunt o familie, ei sunt un cuplu. Și mai trebuie să ne amintim că ne-am îndepărtat de obligațiile și rutina zilnică, pentru a ne bucura de romantism și intimitate fără întrerupere”, a precizat psihologul.

Silton a adăugat că aceasta este o terapie care aduce beneficii și celor mici, care, fiind departe de mamele lor, sunt forțați să rezolve singuri situațiile cu care se confruntă. „Este important ca micuții să vada acel echilibru care, in mod ideal, trebuie sa fie atins in familie", crede Silton.

 

Sursa: copilul.ro; nastroy.net

Adaugă comentariu