Odoraș.

Odoraș.

Eubiotic

Sfaturi importante pentru zilele când mergi cu copilul la piscină

Sfaturi importante pentru zilele când mergi cu copilul la piscină

Temperaturile tropicale care s-au abătut asupra Moldovei scot tot mai multă lume la piscină - cel mai bun loc pentru distracție și relaxare în aceste zile fierbinți. Mamele cu copii mici nu sunt o excepție. Dar în timp ce micuții se simt bine la soare, în apă, bălăcindu-se toată ziua, adulții pot avea anumite temeri cu privire la siguranța în timpul aflării în apă, la substanțele și toxinele din aceasta. Găsiți mai jos o serie de sfaturi atunci când mergeți cu familia la piscină, precum și sugestii pentru a depista dacă piscina este sau nu bine întreținută.

Sfaturi și reguli de aflare a copilului la piscină:

  • Stabiliți reguli de conduită înainte de a porni la piscină: copilul trebuie să își atenționeze părintele dacă vrea să intre în piscină. Asta îi va permite adultului să nu îl scape din vedere în timpul aflării lui în apă.  
  • Odată ajunși la piscină nu uitați să vă protejați copilul cu creme și loțiuni de protecție solară, la fel și cu chipiuri și hăinuțe din bumbac pentru orele amiezii.
  • În cazul în care copilul este prea mic și aveți dubii, întrebați medicul dacă acesta poate fi expus soarelui și apei din piscină. Unii medici recomandă proaspetelor mămici să aştepte cel puțin şase săptămâni înainte de a merge la piscină pentru a evita riscul unei infecţii. Alții recomandă ca părinții să evite piscinele publice până la vârsta de un an.
  • Dacă copilul nu este împotrivă, puneți-i cască și ochelari, pentru a evita astfel contactul cu apa clorată a piscinei.

  • Avertizați copilul să nu înghită apă sau să o scuipe imediat ce aceasta îi intră în gură.
  • Chiar dacă copilul e mare și poate înota, reamintiți-i să nu se ducă la adâncimi mari, pentru că e periculos.
  • Indiferent de vârstă, nu uitați să-l hidratați. Stând prea mult în apă, copilul poate uita de foame sau de sete, iar efortul fizic împreună cu temperaturile ridicate pot duce la insolație. Adăugând un pic de lămâie în apa copilului acelerați procesul de hidratare.
  • Scufundările în temperatura scăzută a apei pot scădea temperatura corpului. Cei mai vulnerabili sunt copiii ai căror organism pierde rapid căldura și duce la instalarea hipotermiei, care afectează buna lui funcționare. Primele semne de hipotermie sunt tremurul și crampele musculare. Scoteți-l din apă imediat ce a început să tremure.
  • Înainte și după piscină recomandați-i copilului să facă duș.
  • Evitați să mergeți la piscină dacă copilul este bolnav.
  • Dacă copilul este pentru prima dată la piscină, el nu trebuie „aruncat” din prima în apa piscinei. Obișnuirea se face treptat - la început el poate sta în apă 10 minute, apoi 20 de minute etc.
  • După o zi de piscină, unii copii fac alergie de la apă, de aceea, la primele semne trebuie dus la medic.

Reguli pentru a alege cea mai sigură piscină pentru copil:

  • Dacă apa miroase puternic a clor înseamnă că piscină nu e ventilată suficient.
  • Dacă apa este lipicioasă, înseamnă că nu e foarte curată.
  • Apa tulbure din piscină dă dovadă că aceasta nu este bine îngrijită.  
  • Temperatura apei trebuie să fie între 28 și 30 de grade Celsius

Sky Land Camping & Resort - cea mai bună piscină pentru familie

Una din cele mai curate și dotate piscine unde părinții pot merge împreună cu copiii este Sky Land Camping & Resort - un hotel turistic forestier de nivel european, amplasat într-o pădure, la doar 20 de minute de mers cu mașina de la Chișinău.

Sunt 2 piscine în aer liber: bazinul de vară Sky Land pentru maturi măsoară 16 metri x 6 metri. Piscina pentru copii are o adâncime 0,6 - 0,7 m. Toboganele pentru adulți au înălțimea de 4 m și lungimea de 10 m. Zona de recreere este de 250 m² și o piscină - 100 de șezlonguri, umbrele, prosoape. Programul de lucru al piscinei este de la 9:00 la 21:00 zilnic. Terasa-bar de la piscină are mese, cocktail-uri și gustări ușoare. Prețul în zilele de lucru este diferit de cel de week-end. De luni până vineri – 150 de lei pentru adulți și 50 de lei pentru copii (5-14 ani). În zilele de weekend – 250 de lei pentru adulți. Pentru copiii sub 5 ani – gratuit. Această sumă include – șezlongul și prosoapele.

Sky Land mai oferă și servicii suplimentare gen: foișor mic de piscină – 400 de lei (luni-vineri), 600 de lei (sâmbătă și duminică); foișor mare – 500 de lei (luni-vineri), 700 de lei (sâmbătă și duminică).

Alte facilități: teren de joacă pentru copii, Wi-Fi, Terasă, Parcare (parcarea și sistemul de supraveghere video funcționează în regim non-stop). 

Adresa exactă a acestei piscine este satul Grușevo, Criuleni, Republica Moldova, la 12 km distanță de Chișinău. Date de contact: Tel: (+373 22) 926 808; 068 500 808 Email:  administrator@skyland.md

Foto: fonday.ru, mchildren.ru, skyland.md

 

Share:

Articole recomandate