Britney Spears vrea să scape de sub tutela tatălui ei: Am fost forțată să port sterilet

Britney Spears vrea să scape de sub tutela tatălui ei: Am fost forțată să port sterilet

Starul muzicii pop Britney Spears a cerut justiției să o scoată de sub tutela judiciară sub care a trăit în ultimii 13 ani, considerând-o „abuzivă”. Mărturia ei, foarte emoțională și care a stârnit un imens interes mediatic, a provocat imediat reacții de solidaritate pe rețele sociale, inclusiv din partea unor colegi artiști.

Într-o declarație în care a dat detalii răscolitoare, Britney Spears și-a cerut „viața înapoi”. Artista a vorbit public pentru prima dată despre situația în care se află.

Tatăl artistei a primit tutela în 2008, după ce aceasta a fost internată în spital cu probleme psihiatrice. Decizia i-a dat lui Jamie Spears control asupra averii, carierei, îngrijirilor medicale și a altor aspecte ale vieții personale ale fiicei lui.

Cântăreața, astăzi în vârstă de 39 de ani, a spus că tatăl ei îi controlează viața în totalitate. „Sunt traumatizată. Nu pot să dorm, sunt deprimată și furioasă și plâng în fiecare zi”, i-a spus Britney judecătoarei în declarația de 20 de minute acordată prin telefon.

Obligată să ia tratament cu litiu și să-și pună sterilet

Britney Spears a povestit că în tot acest timp i s-a interzis să-și vadă prietenii, a fost forțată să susțină concerte, să ia medicamente și nu a avut dreptul să decidă nici dacă să mai aibă încă un copil.

„Am un sterilet în mine chiar acum, astfel încât să nu rămân însărcinată. Am vrut să scot steriletul pentru a putea încerca să am un copil, dar așa-numita echipă de tutori nu mă lasă la doctor să-l scoată pentru că nu vor să fac copii, mai mulți copii.”

Astfel, artista a povestit că familia ei a obligat-o să susţină un concert în Las Vegas deşi avea febră foarte mare, a plasat-o sub tratament cu litiu, care a făcut-o să se simtă „ca în stare de ebrietate”, şi a insistat ca ea să folosească dispozitive intrauterine pentru prevenirea sarcinilor.

Tutela judiciară - cunoscută şi sub numele de tutelă legală - are menirea de a le proteja pe persoanele care nu pot să aibă grijă singure de ele însele, precum vârstnicii, infirmii şi oamenii cu tulburări mintale. Audierea de miercuri de la tribunalul Stanley Mosk din centrul oraşului Los Angeles, în fața căreia s-au adunat și au manifestat fanii artistei, are ca scop o eventuală decizie de ridicare a tutelei. 

„Nu ştiam că pot să depun o petiţie pentru ca tutela judiciară să se încheie”, a mărturisit Britney Spears în timpul mărturiei sale de miercuri. „Sincer, nu am ştiut asta. Am făcut mai mult decât trebuia. Nu le datorez nimic acestor oameni. Am oferit un acoperiş, haine şi hrană unor oameni în tot acest timp. Este demoralizant procesul prin care am trecut”, a spus vedeta pop.

Solidaritate cu Britney Spears

Mai mulţi artişti au publicat mesaje pe Twitter în semn de solidaritate cu Britney Spears, iar printre ei s-au aflat Cher, Mariah Carey, Halsey, Tinashe, Liz Phair şi Brandy, relatează Agerpres.

Cher a dezvăluit că îi va contacta telefonic pe reprezentaţii administraţiei americane pentru a le vorbi despre procesul cântăreţei Britney Spears: „Voi încerca să le telefonez. S-ar putea să nu ajung până la ei, dar voi încerca”.

Liz Phair a deplâns situaţia în care se află Britney Spears: „Cel mai vechi truc din manualul patriarhatului: Să declari o femeie nebună şi să obţii controlul asupra activelor şi proprietăţilor ei”.

Halsey a spus că speră „din toată inima ca Britney să fie eliberată din acest sistem abuziv” şi a criticat „pe oricine care crede că are autoritatea, ca instituţie sau ca individ, să controleze sănătatea reproductivă a unei persoane”.

Sursa: digi24.ro

 

 

Adaugă comentariu