Chrissy Teigen: Nu trebuie să te simți vinovată dacă nu poți să-ți alăptezi bebelușul

Chrissy Teigen: Nu trebuie să te simți vinovată dacă nu poți să-ți alăptezi bebelușul

Vedeta a povestit că se simțea vinovată când corpul ei nu putea să producă suficient lapte pentru a-și hrăni cei doi copii. Chrissy Teigen vrea ca toate femeile care au trecut prin experiența aceasta să nu resimtă aceeași senzație de vinovăție și de rușine cu care s-a confruntat ea.

Într-o serie de mesaje publicate pe Twitter, modelul în vârstă de 34 de ani a evocat rușinea și vinovăția pe care le-a simțit când corpul său nu producea destul lapte pentru ca ea să-și poată hrăni pe fetița sa în vârstă de patru ani și jumătate, Luna Simone, și pe fiul de doi ani, Miles Theodore.

„Ok, o să vă spun ceva și o să vi se pară anapoda, dar asta e: folosiți laptele praf. Alăptarea la sân este un lucru minunat și am simțit multă rușine când foloseam laptele praf pentru că nu aveam suficient lapte din cauza depresiei și a altor chestii”, a scris ea. „Dar trebuie să știi că te poți baza pe soluția asta.”

Teigen a continuat: „Alăptarea la sân e minunată, laptele praf e și el minunat, așa că da, asta e! Folosește laptele praf dacă nu ai altă soluție. Stai liniștită, copilul tău va fi frumos, perfect și sănătos”.

„Îmi amintesc că îmi pompam laptele foarte des, fiindcă n-aveam încredere că laptele ajungea în gurițele lor dacă îi alăptam. Gândul ăsta mă înnebunise așa de tare, încât scoteam doar 30 de mililitri”, a scris Chrissie.

„Stresul combinat cu vinovăția că nu poți să faci cel mai natural lucru pentru copilul tău este prea mult. Acum știu de ce asta e cruciada mea acum. Îmi amintesc tristețea pe care am simțit-o și vreau să știi că faci ce trebuie dacă micuțul tău este hrănit, mămico”, a explicat ea.

Soția lui John Legend obișnuiește să discute deschis cu fanii săi despre probleme din viața sa personală, de la cele legate de fertilitate și depresie postpartum, până la durerea provocată de pierderea unei sarcini. Chrissy și John Legend urmau să aibă un băiețel, pe care doreau să îl boteze John, dar vedeta a pierdut sarcina după 20 de săptămâni.

Teigen a dat vestea tristă pe Instagram, pe 30 septembrie: într-un eseu emoționant, ea a dezvăluit că a fost diagnosticată cu abrupție placentală parțială și a povestit că a petrecut mult timp în spital din cauza unei hemoragii puternice, apoi a trebuit să-ți ia adio de la copilul ei.

John Legend a spus că a fost copleșit de susținerea uriașă pe care a primit-o după răspândirea veștii. „Ne-au scris mulți oameni care au trecut prin așa ceva și este încurajator să primești atâta dragoste și sprijin de la atâta lume care a trecut prin lucruri asemănătoare”, a spus cântărețul.

„Faptul că Chrissy a făcut public așa ceva a fost de ajutor pentru alte persoane care trec sau care vor trece prin asta. Așa că vă mulțumesc”, a continuat starul în vârstă de 41 de ani.

„Ori de câte ori trecem prin provocări personale – și chiar prin provocări ca națiune – cred că trebuie să ne oprim asupra a ceea ce ne face optimiști, a ceea ce ne dă bucurie. Și în familia mea, trecând printr-un an greu, ne bazăm pe faptul că avem doi copii frumoși pe care îi iubim și care sunt o frumoasă reflecție a ceea ce suntem și a ceea ce prețuim”, a mai scris John Legend.

Sursa: andreearaicu.ro

Adaugă comentariu