Penelope Cruz explică de ce copiii ei nu au voie să folosească social media: Asta înseamnă protejarea sănătății mintale

Penelope Cruz explică de ce copiii ei nu au voie să folosească social media: Asta înseamnă protejarea sănătății mintale

Actrița spaniolă în vârstă de 47 de ani a explicat într-un interviu decizia ca fiul și fiica ei să nu apară pe rețelele sociale și să nu aibă conturi aici, scrie peroz.ro 

Starul în vârstă de 47 de ani din „Madres Paralelas” a vorbit despre această regulă gândită pentru fiul ei Leo (10 ani) și fiica Luna (8 ani).

„Am o relație ciudată cu rețelele sociale, le folosesc foarte puțin și într-un mod foarte atent”, a declarat ea. „Ceva nu are sens aici și afectează în special generațiile tinere”.

„Îmi pare tare rău pentru cei care sunt acum adolescenți. Este ca și cum lumea ar fi făcut un fel de experiment pe ei: Oh, să vedem ce se întâmplă dacă expunem un copil de 12 ani la atâta tehnologie.”

„E vorba de lipsa de protecție în cazul unui copil de 12 ani activ pe rețelele sociale, orice formă ar avea acestea, nu există protecție pentru ei, pentru creierul lor care încă se dezvoltă, mă refer la cum le afectează modul în care văd ei înșiși, totul, mă gândesc la bullying, de exemplu. Atât de multe lucruri nu mai sunt ca în copilăria pe care eu am avut-o”, a adăugat ea.

„Sunt foarte dură când vine vorba de tehnologie, de exemplu, cu copiii mei... Da, ne vom uita uneori la filme sau la niște desene animate. Cum să nu-i las să se uite la filme?” a spus ea. 

„Au fost niște momente incredibile de fericire când eram mică. Dar telefoanele nu, până când nu vor fi mai mari, de asemenea, nicio rețea de socializare până la cel puțin 16 ani. Asta înseamnă protejarea sănătății mintale, dar în același timp simt că parcă fac parte dintr-o minoritate. Nu știu.”

Adaugă comentariu