Sfaturi de la Jojo - Cum eviți stresul pe parcursul sarcinii

Sfaturi de la Jojo - Cum eviți stresul pe parcursul sarcinii

Actriţa Cătălina Grama (Jojo) a anunţat recent că va fi mamă pentru a doua oară, alături de iubitul său, actorul Paul Ipate. Pe blogul personal mărturiseşte că a avut stări de rău la începutul sarcinii şi le dă câteva sfaturi utile viitoarelor mămici:

1. În primul rând, amintește-ți că fiecare problemă are o soluție și cere ajutorul unui apropiat sau unei persoane care știi că te-ar putea ajuta. Nu îți fie teamă să vorbești despre asta cu partenerul  sau medicul tău.

2. Nu te stresa pentru felul în care arăți. Vei da naștere unui miracol, ai un copil în corpul tău, iar asta e cea mai mare realizare.

3. Dacă ai încredere în medicul tău, lasă-l să își facă treaba și urmează cu strictețe sfaturile primite de la el, dacă nu îți inspiră încredere, caută un altul.  Cred că este foarte important  să te simți confortabil și să discuți cu el despre probleme de orice natură. Am învățat din proprie experiență cât de important este să ai un medic care să îți răspundă calm la orice întrebare și să te liniștească.

4. Nu îți fă griji pentru relația cu partenerul. Un copil pune la încercare orice relație, și el este cel care ne face relațiile mai puternice, nu credeți?

5. Nu te gândi cum se hrănește micuțul tău în burtică. Se simte foarte confortabil, privește-l  la ecograf ce fericit și relaxat este!

6.Nu există întrebări jenante, în special dacă ești pentru prima dată mămică. Să fii însărcinată este o experiență unică de fiecare dată și niciodată nu vei știi cum să acționezi până nu te afli în ipostaza de viitoare mămică. Crede-mă pe cuvânt, mă aflu la a doua sarcină și tot am unele întrebări pe care nu mă jenez să le adresez.

7. Dacă îți faci griji că nu vei fi o mamă bună, află ca ești deja! Atâta timp cât îți faci astfel de griji, cu siguranță vei fi o mămică minunată!

8. Dacă nu ai terminat toate activitățile pe care ți le-ai programat într-o zi, nu te stresa! Bebelușul nu va afla că tu nu ai terminat treaba! :)) Și, indiferent, nu asta este important, ci felul în care te simți.

Paul Ipate şi Jojo formează un cuplu din 2014. Jojo mai are un copil, pe Achim, din căsătoria cu bancherul Ionuţ Grama. La rândul său, Paul Ipate a avut o relaţie cu actriţa Ioana Blaj.

Blogul, Foto: catalinagrama.com

Adaugă comentariu