Soprana Tatiana Lisnic, cunoscută în lume, dar mai puțin cunoscută acasă

Soprana Tatiana Lisnic, cunoscută în lume, dar mai puțin cunoscută acasă

Soprana de origine moldovenească, Tatiana Lisnic, stabilită de mai mult timp în Malta, a publicat pe contul său de facebook imagini în care apare cu copiii săi. Frumoasa și talentata moldoveancă are o fată și un băiat, deja adolescenți.

Imaginile publicate au fost făcute la un concert de caritate în cadrul căruia Tatiana Lisnic a evoluat. Concertul este organizat sub auspiciile președintelui maltez. Soprana a scris un mesaj în care se declară emoționată că a cântat în fața copiilor săi, spunând că a avut parte de cea mai plăcută audiență, și le mulțumește tuturor pentru momentele frumoase.

 

Soprana Tatiana Lisnic, născută în Republica Moldova, și-a început studiile la școala de muzică din Chișinău, urmând ca mai apoi să-și definitiveze studiile universitare de specialitate la Academia de muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. A urmat cursuri de perfecționare vocală în Italia cu prof. Alida Ferrarini. A debutat la Opera din Cluj în rolul Nedda din „Paiațe” de Ruggero Leoncavallo și în rolul Ilia din „Idomeneo” de W.A. Mozart. A beneficiat de o bursă de studii din partea Fundației Herbert von Karajan, primind statutul de invitat permanent al Operei de Stat din Viena, interpretând rolurile: Adina, Lauretta, Susanna, Nanetta, avându-i printre alte nume sonore a vieții artistice vieneze și pe Maestru Riccardo Mutti drept colaboratori.

A colaborat cu numeroase teatre lirice ale lumii, sub baghetele dirijorale a unor importanți dirijori, ca: Scala din Milano cu Riccardo Mutti, Teatrul din Florența, Opera din Bruxelles alături de A. Pappano, Opera din Strasbourg, Covent Garden, Operele din Berlin, Hamburg, Frankfurt, Opera din Zürich, Palatul Cultural Sf. Sofia din Valencia și Opera Bastille din Paris.

Pe lângă activitatea bogată legată de genul liric, soprana Tatiana Lisnic și-a îmbogățit repertoriul personal și cu compoziții de lied și vocal-simfonic, susținând numeroase concerte în Germania, Austria, Franța și Spania sub baghetele dirijorale ale maeștrilor: J. Lopez-Cobos, Riccardo Mutti și Marcello Viotti. Tatiana Lisnic posedă numeroase înregistrări pentru radio și televiziune sau pe CD.

 

Foto: facebook.com/Tatiana Lisnic

Adaugă comentariu