Etapele vieții unei femei expuse într-un proiect fotografic de excepție

Etapele vieții unei femei expuse într-un proiect fotografic de excepție

Viața femeii este o adevărată artă, pe parcurs aceasta trece prin schimbări destul de majore. De aceea, fotografa franceză, Alexandra Sophie, și-a propus să realizeze un proiect foto mai puțin obișnuit, prin intermediul căruia să reflecte modul în care se modifică exteriorul și statutul unei femei până în momentul ce devină mamă.

Fotografa a identificat nouă ipostaze ale femeilor, pe care le-a materializat în imagini scoțând în evidență anume zona pubiană. Proiectul a fost intitulat „Jardin Fleuri” și a vrut să arate cum se transformă femeia de-a lungul vieții, aceasta trece prin: pubertate, pierderea virginității, sarcina, unele trec prin infertilitate și apoi menopauză.

„Cred că sunt binecuvântată ca femeie şi am vrut să arăt cum m-am simţit atunci când fiul mi-a crescut în corp. Această serie de imagini este despre armonia cu trupurile şi natura noastră - miracolul vieţii, al vârstei şi al timpului. Nu se reduce la stadiul de a fi mamă. Este un tribut adus fiecărei femei, indiferent de alegeri şi de poveştile ei”, spune tânăra fotografă.

Foto: Alexandra Sophie

Adaugă comentariu