5 alimente obișnuite, dar cu beneficii enorme pentru sănătatea femeii

5 alimente obișnuite, dar cu beneficii enorme pentru sănătatea femeii

Dacă te-ai săturat de toate informațiile referitoare la acele superalimente care sunt costisitoare și de care nu ai auzit până acum câțiva ani, află că și alimentele obișnuite pot să facă minuni pentru sănătate. Poate nu te-ai fi așteptat, dar roșiile, usturoiul sau cartofii pot să aducă foarte multe beneficii pentru sănătate, scrie BrightSide.me.

1. Usturoiul este bun pentru inimă și oase

Șase căței de usturoi furnizează 17% din necesarul zilnic de vitamina B6 și 23% din cel de mangan. Este deosebit de util persoanelor care fac antrenamente sportive grele, deoarece reduce din tensiunea care se acumulează la nivelul inimii. De asemenea, o jumătate de cățel de usturoi consumat zilnic previne apariția osteoporozei care se accentuează după menopauză când oasele devin mai fragile.

2. Carnea de vită ușurează simptomele sindromului premenstrual și te apără de anemie

Potrivit specialiștilor, 100 de grame de carne de vită furnizează 53% din necesarul zilnic de zinc, 40% din cel de vitamina B13, 10% din cel de fier și 12% din cel de vitamina B2. Pentru că aduce un aport însemnat de fier, consumul moderat de carne de vită ameliorează simptomele asociate cu sindromul premenstrual și previne anemia. În absența fierului din corp, te poți simți foarte obosită, cu stări de amețeală și paloare a tenului. 

3. Roșiile te protejează de depresie și cancer mamar

Un bol mic cu roșii furnizează 47% din necesarul zilnic de vitamina A, 42% din cel de vitamina C și 11% din cel de vitamina B9. Consumă roșiile crude, dar și gătite, deoarece sunt bogate în licopen, substanța care protejează pielea de arsurile solare și împiedică apariția cancerului mamar. De asemenea, roșiile sunt bogate în vitamina B9 care regenerează celulele și ajută la buna dezvoltare a fătului, fiind esențială pentru femeile însărcinate. Tot vitamina B9 te protejează de depresie și cancer la sân. 

4. Cartofii noi cu coajă reduc foamea și te protejează de acțiunea nocivă a radicalilor liberi

300 de grame de cartofi noi cu coajă furnizează 48% din necesarul zilnic de vitamina C și 46% din cel de vitamina B6. Consumul cartofilor noi cu coajă protejează corpul de acțiunea nocivă a radicalilor liberi care pot favoriza apariția infertilității. De asemenea, cartofii taie foamea, iar conținutul lor bogat în B6 stimulează metabolismul să ardă grăsimile. 

5. Chefirul te protejează de cancer mamar, stres și probleme cu greutatea

O ceașcă cu chefir furnizează 21% din necesarul zilnic de calciu, 20% din cel de fosfor și 14% din cel de vitamina B12. Chefirul conține mai multe probiotice decât iaurtul, iar acestea au un rol esențial în menținerea sănătății sistemului digestiv și în controlul greutății. De asemenea, consumul de chefir se pare că reduce stresul, anxietatea și depresia. Experții canadieni au descoperit în urma unui studiu că un consum moderat de chefir te protejează cancerul mamar. 

 

Informații: eva.ro; BrightSide.me

Foto simbol: ria.ru

Adaugă comentariu