Ai dureri de dinți? Vezi cele mai bune remedii naturiste ce te pot ajuta!

Ai dureri de dinți? Vezi cele mai bune remedii naturiste ce te pot ajuta!

Fie că e vorba de mama, care în urma schimbărilor provocate de sarcină, se confruntă cu dureri de dinți, ori un alt membru al familiei, medicina tradițională are leac pentru toți. Înainte să apară tratamentele moderne, remediile naturale erau scăparea. De ce să nu reînviem această tradiție? Ei bine, dacă totuși durerile vor persista mai mult timp, consultul stomatologului e de neevitat.

Cuișoarele

Uleiul de cuișoare este considerat unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale pentru calmarea durerilor de dinți. Poți să folosești uleiul aplicat pe zona dureroasă sau să mesteci cuișoare, având grijă să menții pasta în zona dureroasă.

Sare cu apă călduță

Amestecă puțină sare în apă călduță și clătește cu acest amestec de 4 ori pe zi, deoarece are efect antiseptic și ajută la ameliorarea problemelor dentare. Este eficient în special în cazul în care ai gingiile inflamate sau dureroase.

Uleiul de mentă

Folosește un ulei cu uz intern, din care să pui câteva picături în apă călduță și să clătești frecvent gura. Are un efect puternic antiseptic și omoară microorganismele care pot cauza probleme dentare.

Usturoiul

Curăță un cățel de usturoi și pune-l în zona dureroasă.

Continuă să mesteci usturoiul timp de două minute, astfel încât sucul lui să ajungă la dintele dureros. Dacă durerea persistă, se mai repetă încă o dată sau de două ori acest proces pentru a calma durerea.

Ceapa

Taie o felie de ceapă și aplică pe zona dureroasă. Se lasă câteva minute, deoarece conține substanțe care omoară bacteriile ce se formează de obicei în cavitatea bucală și drept urmare duc la apariția problemelor.

Piper negru măcinat

Se amestecă piperul măcinat cu puțină sare, se adaugă puțină apă cât să se formeze o pastă. Această pastă se aplică pe zona dureroasă și se repetă această operațiune de mai multe ori pentru o eficiență crescută.

Coaja de lămâie

Poți să cumperi câteva lămâi ca să răzuiești coaja și să o amesteci cu puțină sare. Astfel obții un amestec pe care-l poți folosi pentru a masa delicat zona dureroasă.

Pasta cu turmeric sau curcuma

Turmericul sau cum i se mai spune - curcuma, are un puternic efect antiinflamator și este recunoscut ca soluție eficientă în albirea dinților. De asemenea, el este foarte util pentru gingiile iritate și în cazul unor infecții la nivelul cavității bucale. De aceea, poți să folosești pulberea de turmeric cu puțină apă pentru a spăla dinții sau a masa zona dureroasă.

                                                                    

Sursa: eva.ro

Foto: sanatate.acasa.ro

 

 

Adaugă comentariu