Cu ce probleme ginecologice se pot confrunta femeile?

Cu ce probleme ginecologice se pot confrunta femeile?

La un moment dat, fiecare femeie a suferit o tulburare ginecologică și a avut anumite simptome care să îi dea motive de îngrijorare. Chiar dacă acestea nu afectează întotdeauna viața sexuală, nu trebuie trecute cu vederea pentru că pot duce la infertilitate sau semnalează afecțiuni mai grave care trebuie tratate, scrie woman2woman.ro

Iată care sunt cele mai frecvente probleme și simptome cu care se pot confrunta femeile la orice vârstă.

Vaginita si candidoza

Vaginita este foarte frecventă în timpul copilăriei când este prezentă lipsa de estrogen și vaginul este expus la infecții cu organisme microscopice. Simptomele sunt: secrețiile vaginale abundente, iritații și mâncărimi în zona vaginală, urinări dese și dureroase. Secrețiile sunt subțiri, galben-verzui, spumoase și au un miros neplăcut.

Candidoza este cauzată de Candida Albicans și se manifestă prin scurgeri vaginale, mâncărimi intense și durere în timpul actului sexual. Secrețiile sunt groase, de culoare albă.

Dismenoreea sau menstruația dureroasă

Dacă te confrunți cu dureri mari în perioada menstruală, este foarte posibil să suferi de dismenoree. Acesta poate fi:

  • Primară – este frecventă la adolescente în perioada de ovulație și dispare de la sine după o sarcină;
  • Secundară – este specifică femeilor cu vârsta peste 30 de ani. Poate fi cauzată de infecții pelviene cronice, fibroame, etc.

Sindromul ovarelor polichistice  

Este una dintre cele mai frecvente probleme cu care se confruntă femeile tinere din cauza stresului și a vieții sedentare. Simptomele sunt amenoree, obezitate, ovare mărite cu multiple chisturi și producția excesiva de testosteron. Pacientele se plâng în general de obezitate abdominală, anomalii menstruale, infertilitate și acnee, și, pentru că dezvoltă insuficiență la insulină, sunt predispuse către diabet.

Citește continuarea pe woman2woman.ro

Adaugă comentariu