Fructul care previne bolile de inimă

Fructul care previne bolile de inimă

Pentru a avea mai multă grijă de inima noastră, este necesar să adoptăm o alimentație cât mai sănătoasă. Printre alimentele pe care ar trebui să le includem în meniul din viața de zi cu zi se numără și avocado. Acest fruct conține nutrienți foarte valoroși, care ne pot feri nu numai de maladii cardiace, ci și de alte afecțiuni grave.

Un grup de cercetători din SUA au realizat un studiu mai amplu privind beneficiile avocado asupra sănătății sistemului cardio-vascular, nu numai din perspectiva acizilor grași esențiali pe care-i conține, ci și datorită capacității de a diminua nivelul colesterolului „rău” (acesta se referă la un tip de grăsime, care este prezentă în sânge și care se depune în artere, ducând la apariția unor tulburări de circulație). 

Specialiștii au analizat trei tipuri de diete, toate adoptate în scopul reducerii colesterolului rău: una dintre ele se baza pe un consum redus de grăsimi (acestea să ocupe 24% din totalul alimentelor), iar celelalte două pe unul moderat (de 34%). Cele două diete care includeau consumul moderat de grăsimi propuneau consumul zilnic de avocado. Toate dietele au fost urmate de 45 de adulți supraponderali, cu vârsta cuprinsă între 21 și 70 de ani. Fiecare pacient a fost rugat să țină fiecare dietă în parte, pe o durată de câte 5 săptămâni. De asemenea, între fiecare dietă au avut câte o pauză de câte 2 săptămâni.

Li s-au efectuat și analize de sânge, atât la începutul, cât și la finalul studiului. După ce au fost efectuate analizele, s-a constatat că persoanele care au consumat și avocado în timpul dietelor aveau niveluri mai reduse ale colesterolului „rău". În urma obținerii acestor rezultate, coordonatorii studiului îndeamnă populația să includă avocado în meniul zilnic.

Mai mult decât atât, avocado poate să reducă inflamația din organism, care este produsă și de consumul de carne procesată.
Printr-un studiu al „Universității din Los Angeles" (SUA) au fost urmăriți 11 bărbați sănătoși, cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani. Ei au fost solicitați să consume hamburgeri simpli și hamburgeri cărora le-a fost adăugată o jumătate de avocado. Consumul acestora a fost programat în zile diferite. După ce voluntarii au mâncat din fiecare tip de hamburger, li s-au efectuat analize. Rezultatele au fost următoarele:
• Când a fost mâncat doar hamburgerul simplu, fără avocado, markerii ce indicau inflamația din organism erau mai ridicați. Un test care viza starea arterelor a arătat că se putea observa un anumit nivel al deteriorării acestora după consumul de hamburger;
• Când s-a adăugat și avocado cărnii, markerii corespunzători inflamațiilor erau la un nivel mai redus, iar starea arterelor era mai bună.

Datorită acestui studiu, s-a putut evidenția faptul că avocado este de mare ajutor în menținerea sănătății inimii, în condițiile în care poate să neutralizeze proteina numită Interleukin-6 (ce poate stimula apariția inflamațiilor). Această calitate a fructului rezultă din existența prezenței unor substanțe, numite fitosteroli (similari colesterolului din lumea animală), care, odată ce ajung la nivelul intestinelor, pot să încetinească absorbția colesterolului „rău".

Sursa: qbebe.ro

 

Adaugă comentariu