Mersul pe jos menține creierul sănătos

Mersul pe jos menține creierul sănătos

Cercetătorii susțin că maladia Alzheimer ar putea fi prevenită dacă mergi pe jos, 8900 de pași zilnic mai exact.  Cercetarea arată totodată că reducerea factorilor de risc vascular precum fumatul, nivelul ridicat de colesterol şi obezitatea ar putea oferi protecţie suplimentară în cazul bolii Alzheimer şi ar putea încetini avansarea acestei maladii devastatoare.

Publicat în JAMA Neurology, studiul sugerează că abordările intervenţionale care vizează atât activitatea fizică, cât şi factorii de risc vascular, ar putea încetini progresul maladiei Alzheimer. „Efectele benefice au fost constatate chiar la niveluri modeste de activitate fizică, dar cele mai semnificative au fost remarcate la aproximativ 8.900 de paşi, ceva mai puţin decât cei 10.000 pe care mulţi dintre noi se străduiesc să-i realizeze zilnic”, a spus Reisa Sperling, coautoarea studiului, directoarea Centrului pentru cercetare şi tratament a bolii Alzheimer, scrie Agerpres.

Oamenii de ştiinţă au constatat că un grad mai mare de activitate fizică reduce declinul cognitiv şi pierderile de materie cenuşie.  „Una dintre cele mai uimitoare descoperiri în urma studiului nostru a fost că activitatea fizică nu pare să aibă doar efecte pozitive în încetinirea ritmului de declin cognitiv, ci şi în încetinirea ratei de pierdere a ţesutului cerebral de-a lungul timpului la persoanele care deţin un grad ridicat de beta-amiloid la nivelul creierului”, a concluzionat cercetătorii.

 

Sursa: agerpres.ro;

Adaugă comentariu