EXERCIŢII simple: Slăbește pe canapea

EXERCIŢII simple: Slăbește pe canapea

Știm că ești ocupată și nu prea ai timp pentru a merge la sală, însă cu toate astea îți dorești un corp bine lucrat în care să te simți bine. Vestea bună e că poți să îți lucrezi corpul chiar pe canapeaua ta, așa că acum nu mai ai nici un motiv să amâni pe mâine ceea ce poți face azi.

 

 

Așază-te pe canapea ținând două sticle de jumătate de litru umplute cu apă (sau greutăți) , la fel ca în imaginea alăturată. Vei face ridicări de brațe, alternativ, spre față și în lateral. 

 

 

 

 

 

Așază-te pe canapea. Pune palmele la ceafă și îndreaptă-ți coloana. Stând în această poziție, ține abdomenul încordat. Ridică picioarele fără să îndoi coloana, apoi lasă-le ușor în jos, însă nu în totalitate (nu atinge canapeaua).  Vei efectua 3 seturi a câte 12-15 repetări.

 

 

 

 

Așază-te pe podea și poziționează călcâiele pe marginea canapelei. Întinde brațele pe lângă corp și ține palmele lipite de podea și efectuează ridicări de trunchi. Încearcă și de această dată să faci câte 3 seturi a câte 10-12 repetări. Exerciţiu bun pentru fese, dar şi spate

 

 

 

 

 

Efectuează ridicări de bazin până când genunchii vor forma un unghi de 90 de grade, iar apoi revină apoape de podea. Efectuează și acest exercițiu în 3 seturi a câte 15 repetări.

 

 

 

 

 

 

Flotări! Înălțimea canapelei este perfectă pentru flotări: stai cu picioarele pe canapea și mâinile pe podea sau invers, cu mâinile pe marginea canapelei și picioarele pe podea și fă flotări. Nu te forța! Numărul de flotări nu contează, ci calitatea cu care le efectuezi. Dacă azi ai reușit să faci 5 flotări, mâine fă din nou 5, sau dacă reușești, fă cu una mai mult.

 

 

Forfecările - ajută la modelarea picioarelor şi abdomenului, aşezaţi-vă la marginea canapelei şi staţi dreaptă, păstrându-vă această poziţie. Întindeţi picioarele în faţă. Păstrând poziţia dreaptă, începeţi să faceţi forfecari (încrucişaţi-vă picioarele unul peste altul, în sus şi în jos).

Aşezaţi-vă pe spate pe canapea cu picioarele întinse. Ridicaţi picioarele la 7-8 centimetri de canapea şi întindeţi braţele drept deasupra capului. Îndoiţi apoi genunchii către piept şi folosiţi braţele pentru a prinde tibia. Reveniţi în poziţia de dinainte şi repetaţi exerciţiul până obosiţi.

Foto: topfitness.ro, media3.popsugar-assets.com

Adaugă comentariu