Un tânăr din Moldova a avut atac de cord la doar 28 de ani. Află care este cauza!

Un tânăr din Moldova a avut atac de cord la doar 28 de ani. Află care este cauza!

Bolile cardiovasculare întineresc. Și dacă anterior atacuri de cord se întâlneau doar la persoanele de vârsta a doua, atunci în ultima perioadă sunt mai frecvente aceste afecțiuni și la tineri. Recent, la șezătoarea pentru părinți, organizată de Odoraș, medicul din cadrul Medpark, Daniela Ivanov, a menționat că cel mai tânăr pacient al său car ea suferit de un atac de cord a fost un bărbat de 28 de ani, iar cauza era fumatul în exces.

(Special am scris în titlu cea mai gravă informație, chiar dacă articolul nu este despre tânărul cu atac de cord, dar ne-am dorit să vă atragem atenția asupra acestui aspect important).

Daniela Ivanov le-a vorbit mamelor și taților prezenți la eveniment despre cauzele bolilor cardiovasculare și simptomele acestora. Medicul a subliniat că de buna funcționare a inimii depinde întreaga activitate a organismului.

Inima începe să se formeze la 2 săptămâni de viață intrauterină a fătului, însă în pofida tuturor ecografiilor și testelor făcute de mămică, multe malformații pot fi depistate abia după naștere.

Potrivit medicului, următoarele simptome la copil ar trebui să-i pună în gardă pe părinți și pot sugera o problemă cardiologică:

- nu adaugă în greutate;

- este capricios;

- este palid sau cu pielea de culoare pământie;

- face foarte des diverse infecții.

Daniela Ivanov s-a referit și la gravide menționând că una dintre problemele de bază care poate apărea este hipertensiunea indusă de graviditate. Însă dacă femeia gravidă nu este în grupul de risc, nu a suferit anterior de hipertensiune sau nu are în familie persoane cu astfel de probleme, nu e nevoie să o verifice mai des decât atunci când merge la medic.

O durere clasică de inimă este la mijlocul pieptului, se simte ca fiind apăsătoare, care împunge sau frige, radiază în spate, în maxilar, în mâna stângă sau chiar în stomac. Medicul a subliniat că un atac de cord la vârsta de 35 de ani nu mai este o surpriză, amintind de tânărul de 28 de ani.

Ateroscleroza (depunerile de colesterol pe vasele sanguine) este cea care duce la apariția problemelor de inimă, iar ea are următoarele cauze:

- fumat;

- alimentație incorectă;

- hiperlipidemie;

- hipertensiune arterială;

- diabet zaharat;

- obezitate și hipodinamism;

- stres și depresie;

- factorul genetic.

Daniela Ivanov a accentuat cât de necesari pentru sănătatea inimii sunt aminoacizii și Omega 3 îndemnându-ne să-i utilizăm în mâncare cât mai des. Aceștia pot fi găsiți în peștele de mare, semințele de dovleac, de in, de floarea soarelui, de chia. Se recomandă și mese bogate în legume versi precum varza, brocoli, spanac etc.

 

Vă dorim să aveți mereu inima sănătoasă și bună!

 

 

Foto simbol de copertă: youtube.com

Adaugă comentariu