3 greşeli pe care le faci când îţi exfoliezi tenul

3 greşeli pe care le faci când îţi exfoliezi tenul

Există exfolianți fizici pentru ten și corp, care conțin particule de sare, zahăr, semințe sau piatră ponce. Pe de altă parte, sunt şi exfolianți chimici care conţin ingrediente precum acidul lactic. Scopul lor principal este să îndepărteze murdăria, celulele moarte ale pielii și să desfunde porii, scrie clikpentrufemei.ro

Dacă este realizată corect, exfolierea aduce strălucire pielii, îmbunătățește circulația și permite produselor de hidratare să pătrundă profund în piele. La nivel celular, exfolierea stimulează sinteza de colagen pentru a îmbunătăți textura, fermitatea şi tinereţea pielii. Vezi care sunt cele mai frecvente greșeli de exfoliere!

Îţi exfoliezi pielea prea des

În industria frumuseţii se pune mare preţ pe exfoliere, de aceea nu este deloc surprinzător faptul că mulți dintre noi îşi exfoliază pielea în exces, ceea ce, din păcate, poate duce la iritații, uscarea pielii, descuamare. Asigură-te că nu aplici zilnic prea multe produse cu efect de exfoliere! Loţiunea sau demachiantele au deja ingrediente ca acid lactic sau extracte de fructe? La duş, ai un burete sau o lufă?

Adaugă comentariu