7 Moduri dovedite de a trata anxietatea fără medicamente

7 Moduri dovedite de a trata anxietatea fără medicamente

Încercați aceste remedii pentru ameliorarea stresului atunci când vă simțiți epuizat.

 

Utilizați o pătură cântărită

A te înfășura într-o pătură ponderată aplică o presiune profundă la atingere – aceeași senzație reconfortantă ca a fi îmbrățișat, ținut sau mângâiat. Presiunea vă poate ajuta să vă relaxați sistemul nervos și să vă încurajeze corpul să producă hormonii care stimulează starea de spirit, endorfine și serotonină. Într-un studiu, 63% dintre utilizatori au spus că au avut mai puțină anxietate după ce au stat întinși sub o pătură de 30 de kilograme timp de cinci minute.

Rezolvați dependența de telefonul mobil

Studenții care s-au simțit dependenți de telefoanele lor și de internet au obținut scoruri mai mari la scalele de depresie și anxietate, a descoperit un studiu de la Universitatea din Illinois. Cei care doar și-au folosit telefoanele pentru a ucide timpul și a învinge plictiseala nu erau la fel de probabil să aibă acele rezultate negative asupra sănătății mintale. Dacă simțiți că sunteți prea dependent de telefonul dvs., desemnați anumite ore din zi pentru a lăsa ecranul oprit. Iată și alte moduri prin care tehnologia te poate îmbolnăvi .

Dormi bine

 

S-ar putea să simți că anxietatea te ține treaz toată noaptea, dar lipsa ta de somn îți poate conduce de fapt anxietatea, sugerează un studiu de la Universitatea din California, Berkeley. Participanților li s-au arătat imagini, mai întâi după o noapte întreagă de odihnă, apoi după ce au făcut o noapte întreagă. Imaginile dinaintea fiecărei imagini au indicat dacă ar fi o imagine neplăcută sau neutră, sau dacă ar fi fost o aruncare în sus, ce tip ar vedea participanții. După o noapte nedormită, voluntarii au avut mai multă activitate în regiunile emoționale ale creierului când nu știau la ce tip de imagine să se aștepte decât atunci când erau bine odihniți, mai ales dacă erau oameni anxioși în mod natural. Cercetătorii spun că somnul suplimentar ar putea ajuta la calmarea oamenilor care își fac prea multe griji pentru viitor. Întâmpinați probleme pentru a vă odihni bine? Găsiți sfaturi de somn aprobate de medicAici.

Mănâncă mai puține grăsimi

Creșterea în greutate și creșterea zahărului din sânge dintr-o dietă bogată în grăsimi ar putea provoca anxietate, a descoperit un studiu pe șoareci în British Journal of Pharmacology . Odată ce șoarecii au trecut la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi, simptomele lor anxioase au scăzut. În plus, consumul de mai multe grăsimi părea să facă antidepresivele mai puțin eficiente. Alegeți bucăți slabe de carne și evitați sosurile pe bază de smântână și sosurile bogate în grăsimi saturate. Consultați aceste sfaturi despre utilizarea mai puțină grăsimi atunci când gătiți .

Practicați yoga

Medicamentele anti-anxietate funcționează adesea prin creșterea acidului gamma-aminobutiric (GABA), o substanță chimică din creier care ajută la reglarea activității nervoase. Pentru a crește nivelul de GABA fără o pastilă, dă o șansă yoga. Studiile au arătat că o sesiune poate crește nivelul GABA, poate scădea anxietatea și vă poate îmbunătăți starea de spirit. Încearcă să introduci un curs de yoga pentru rutina ta obișnuită de exerciții pentru a alunga anxietatea. Încercați aceste întinderi de yoga de dimineață pentru energie instantanee.

Respiră adânc

Sună de bază, dar acest sfat a devenit comun cu un motiv. Când ești stresat, corpul tău trece la o respirație rapidă și superficială în timpul modului său de luptă sau de zbor. Dar respirația lentă și adâncă poate stimula nervul vag, care frânează răspunsul la stres și îi spune corpului să se relaxeze. Când anxietatea începe să vă lovească, inspirați cu burta, nu cu pieptul, și lăsați aerul să iasă cu o respirație lungă și lentă. Aflați mai multe despre sfaturi pentru o respirație sănătoasă aici.

Culoare în interiorul liniilor

O carte de colorat ar putea oferi mai multă ușurare a anxietății decât mâzgălirea pe o foaie goală. Într-un mic studiu, participanții și-au măsurat stresul înainte de experiment, după ce au scris despre o experiență stresantă, care a crescut anxietatea și după colorare. Cei care au colorat fie o mandala (un design geometric încadrat de un cerc), fie un model în carouri erau mai puțin îngrijorați decât erau înainte de începerea studiului. Cei care au colorat forma liberă nu au observat nicio scădere a creșterii anxietății pe care au raportat-o ​​după ce și-au amintit un factor de stres. Multe companii vând cărți de colorat pentru adulți , așa că luați un pachet de creioane colorate ascuțite și creați o capodopera. Iată mai multe beneficii ale colorării pentru adulț. 

Sursa: stiai.net

Adaugă comentariu